Rusijos pasieniečiams – griežtas FSB įsakymas: aiškėja, kam taip ruošiasi rusai

Rusijoje nuo sausio 9 d. šauktiniams, įskaitant riboto tinkamumo tarnybai asmenis, uždrausta išvykti iš šalies, praneša Ukrainos karinė žvalgyba.

Mobilizuoti Rusijos rezervistai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Mobilizuoti Rusijos rezervistai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2023, 11:47 AM, atnaujinta Jan 11, 2023, 11:52 AM

Rusijoje buvo uždrausta išvykti iš šalies piliečiams, tinkantiems karinei tarnybai. Federalinė saugumo tarnyba (FSB) išsiuntė atitinkamą įsakymą visiems šalies pasienio departamentams (Rusijoje pasieniečiai yra FSB dalis).

„Nuo 2023 m. sausio 9 d. nuo 00 val. 00 min. Rusijos FSB pasienio valdyba užtikrins piliečių, turinčių „A“ ir „B“ kategorijų pasirengimo karinei tarnybai išvadą, išvykimo už Rusijos Federacijos teritorijos ribų apribojimą“, – rašoma įsakyme.

Nurodytų kategorijų piliečių išvykimui bus uždrausta išvykimo galimybė visuose kontrolės punktuose visomis kryptimis. Kaip matyti iš įsakymo teksto, išvykti bus draudžiama ir „B“ kategorijos piliečiams, t. y. tiems, kurie turi riboto parengtumo karinei tarnybai išvadą. Šiai kategorijai priklausantys karo prievolininkai taikos metu atleidžiami nuo šaukimo į karinę tarnybą, atleidžiami nuo karinių mokesčių ir įtraukiami į rezervą.

Anksčiau jau buvo pranešta apie pasirengimą naujai mobilizacijos bangai Rusijos Federacijoje. Kartu buvo pažymėta, kad pagrindinis dėmesys neva bus skiriamas ne mobilizuojamų žmonių kiekybei, o kokybei ir jiems teikiamai įrangai. Manoma, kad aprūpinimas ir pirminis pasirengimas „papildymui“ užtruks apie du mėnesius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.