„Reuters“: Lenkijos ir Lietuvos diplomatai bandys pažaboti dar vieną Rusijos sektorių

Lenkija ir Lietuva nori, kad Europos Sąjunga nustatytų apribojimus Rusijos branduoliniam sektoriui kaip dalį naujų sankcijų Maskvai ir Minskui dėl karo Ukrainoje, penktadienį „Reuters“ pareiškė šių dviejų ES šalių aukšto rango diplomatai.

Rusijos valstybinė branduolinės energetikos bendrovė „Rosatom“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijos valstybinė branduolinės energetikos bendrovė „Rosatom“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2023, 5:22 PM

Abi šalys pasiūlys, kad blokas uždraustų daugiau „Rusijos propagandos“ žiniasklaidos priemonių ir išbrauktų daugiau Rusijos bankų iš pasaulinės SWIFT pranešimų sistemos, nurodė diplomatai, prašę neviešinti jų pavardžių.

„Vis sunkiau pasiekti reikiamą vienbalsiškumą ES dėl didesnių sankcijų. Nepaisant to, mes pasiūlysime naują plataus užmojo dokumentų rinkinį“, – sakė vienas iš diplomatų.

Jie sakė, kad dešimtasis ES sankcijų paketas nuo tada, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, turėtų būti parengtas per pirmąsias invazijos metines vasario 24 d.

Jie norėjo naujų sankcijų Rusijos sąjungininkei Baltarusijai, kuriai, pasak jų, spragos leidžia apeiti Europos sankcijas Maskvai prekiaujant prekėmis, įskaitant baldus.

Tai sutampa su ES vyriausiosios vykdomosios institucijos vadovės, Europos Komisijos pirmininkės Ursulos von der Leyen anksčiau šį mėnesį paskelbtu pareiškimu, kad blokas įves sankcijas Baltarusijai už pagalbą Rusijai kare.

Ukraina jau paragino 27 valstybių narių ES į kitą sankcijų etapą įtraukti Rusijos valstybinę branduolinės energetikos bendrovę „Rosatom“, tačiau šiam žingsniui, be kita ko, iki šiol trukdė Vengrija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.