JAV teismas skyrė D. Trumpo šeimos bendrovei baudą už mokestinį sukčiavimą

Niujorko teismas penktadienį skyrė JAV eksprezidento Donaldo Trumpo šeimos bendrovei 1,6 mln. dolerių (1,48 mln. eurų) baudą už tai, kad ji daug metų vykdė sukčiavimo ir mokesčių vengimo schemą klastodama verslo dokumentus.

D. Trumpas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D. Trumpas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-13 17:27

Du „The Trump Organization“ subjektai – „The Trump Corporation“ ir „Trump Payroll Corp“ – praėjusį mėnesį buvo pripažinti kaltais pagal visus 17 kaltinimų.

Pats D. Trumpas nebuvo apkaltintas, tačiau tai, kad jo vardą turintis nekilnojamojo turto, viešbučių ir golfo verslas yra nuteistas už nusikaltimą, gali pakenkti jo reputacijai, jam siekiant respublikonų nominacijos 2024 metų prezidento rinkimuose.

Šie du subjektai buvo nuteisti dėl 13 metų trukusios sukčiavimo schemos, kuria siekta apgauti mokesčių institucijas klastojant verslo dokumentus.

Prisiekusieji pritarė prokurorams, kad „The Trump Organization“, kuriai šiuo metu vadovauja du suaugę Donaldo Trumpo sūnūs – Donaldas Trumpas jaunesnysis ir Ericas Trumpas, nuslėpė kompensacijas, kurias 2005–2021 metais mokėjo aukščiausio rango vadovams.

Vienas šių vadovų, ilgametis vyriausiasis finansininkas Allenas Weisselbergas, jau pripažino kaltę dėl 15 kaltinimų mokestiniu sukčiavimu ir pagal susitarimą su prokurorais liudijo prieš savo buvusią kompaniją. Antradienį jis buvo nuteistas penkis mėnesius kalėti dėl sukčiavimo ir vengimo mokėti mokesčius. Teismo proceso metu D. Trumpo jis niekuo nekaltino.

75 metų A. Weisselbergas, artimas Trumpų šeimos draugas, pripažino su kompanija suplanavęs gauti nedeklaruotų naudų, tokių kaip butas prestižiniame Manhatano rajone nemokant nuomos, prabangūs automobiliai jam ir jo žmonai, privati mokykla jo vaikaičiams.

Gruodį paskelbus verdiktą šeimos verslui, D. Trumpas savo socialinės žiniasklaidos platformoje paskelbė, jog „The Trump Organization“ nėra atsakinga už tai, kad „Weisselbergas sukčiavo pateikdamas savo asmenines mokesčių deklaracijas“.

Eksprezidentas Niujorke iškeltą bylą vadino „raganų medžiokle“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.