Ukrainoje atlikta itin pavojinga operacija: chirurgas iš kario krūtinės ištraukė bet kada susprogti galėjusią granatą

Ukrainoje buvo atlikta itin pavojinga operacija – vienu geriausiu šalies kariuomenės chirurgu laikomas gydytojas iš gynėjo krūtinės ištraukė įstrigusią nesprogusią granatą, kuri galėjo detonuoti bet kuriuo metu.

Chirurgas išoperavo Ukrainos kario krūtinėje įstrigusią nesprogusią granatą.<br>Cover images/Scanpix nuotr., lrytas.lt koliažas.
Chirurgas išoperavo Ukrainos kario krūtinėje įstrigusią nesprogusią granatą.<br>Cover images/Scanpix nuotr., lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2023, 10:21 AM

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų medicinos tarnybos „Facebook“ puslapyje pateiktose nuotraukose matyti rentgeno nuotrauka, kurioje sprogmuo užfiksuotas netoli kario širdies, o kitoje – chirurgas, laikantis įtaisą.

Įraše teigiama, kad operacijos metu operacinėje buvo du kariai išminuotojai, atliekantys karinės inžinerijos pareigas, kad užtikrintų medicinos personalo saugumą.

Pranešama, kad sužeistas karys šiuo metu sveiksta.

Socialinės žiniasklaidos įraše teigiama, kad operacija buvo atlikta nenaudojant elektrokoaguliacijos – kai operacijos metu kraujavimui suvaldyti naudojama elektros srovė – nes granata galėjo bet kada susprogti.

Pranešama, kad po operacijos išminuotojų komanda granatą sunaikino.

Nežinoma, kaip granata atsidūrė kario krūtinėje, tačiau „VOG“ granatas, kurių ilgis apie 4 cm, granatsvaidžiu galima iššauti iki 400 metrų atstumu.

Operaciją atliko generolas majoras Andrijus Verba, apibūdinamas kaip „vienas labiausiai patyrusių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų chirurgų“.

Nežinoma, kada operacija buvo atlikta ir kur buvo sužeistas karys, nors pranešimas buvo paskelbtas pirmadienį.

Parengta pagal BBC inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.