Vietiniai šaltiniai: numanoma, kad džihadistai Burkina Fase pagrobė apie 50 moterų

Įtariama, kad džihadistai pagrobė apie 50 moterų šiaurinėje Burkina Faso dalyje, kurioje nuolat siaučia smurtas, naujienų agentūrai AFP sekmadienį teigė pareigūnai ir vietos gyventojai.

Įtariama, kad džihadistai pagrobė apie 50 moterų šiaurinėje Burkina Faso dalyje, kurioje nuolat siaučia smurtas, naujienų agentūrai AFP sekmadienį teigė pareigūnai ir vietos gyventojai.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Įtariama, kad džihadistai pagrobė apie 50 moterų šiaurinėje Burkina Faso dalyje, kurioje nuolat siaučia smurtas, naujienų agentūrai AFP sekmadienį teigė pareigūnai ir vietos gyventojai.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2023, 4:51 PM

Ketvirtadienį maždaug už keliolikos kilometrų į pietryčius nuo Arbindos buvo pagrobta apie 40 žmonių, o penktadienį į šiaurę nuo šio miesto buvo pagrobta dar apie 20 asmenų.

Šaltiniai, kuriems taikomas anonimiškumas, teigė, kad kai kuriems asmenims pavyko pabėgti.

„Moterys drauge ėjo į krūmynus rinkti lapų ir laukinių vaisių, nes nebėra ką valgyti“, – sakė vienas gyventojas bei pridūrė, kad ketvirtadienį jos išvyko su vežimais.

„Kai ketvirtadienio vakarą jos negrįžo, pamanėme, kad jų vežimai sugedo. Tačiau trys išgyvenusios grįžo ir papasakojo, kas nutiko“, – teigė kitas gyventojas.

Pasak jo, kitą dieną už aštuonių kilometrų į šiaurę nuo Arbindos buvo pagrobta 20 moterų, kurių niekas nebuvo informavęs apie pirmąjį incidentą.

„Abiejose grupėse kai kurioms moterims pavyko pabėgti ir pėstute grįžti į kaimą“, – pridūrė vietinis asmuo.

„Manome, kad pagrobėjai nuvežė jas į bazes“, – sakė jis.

Pasak pagrobimus patvirtinusių vietos pareigūnų, kariuomenė ir jos pagalbinės civilinės pajėgos nesėkmingai apieškojo vietovę.

Arbindos miesto komuna yra Sahelio regione Burkina Faso šiaurėje.

Šią teritoriją nuolat blokuoja džihadistų grupuotės, o jos maisto ištekliai yra labai riboti.

Burkina Fasas su džihadistų išpuoliais kovoja nuo 2015 metų, kai su džihadistų grupuotėmis „al Qaeda“ ir „Islamo valstybė“ susiję kovotojai pradėjo rengti reidus iš kaimyninio Malio.

AFP duomenimis, smurtas pareikalavo jau daugiau kaip 2 tūkst. gyvybių, o mažiausiai 1,7 mln. žmonių privertė palikti savo namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.