O. Arestovičius traukiasi iš patarėjo pareigų: Ukrainos prezidentūra patvirtino jo prašymą Atsiprašė Dniepro gyventojų

Ukrainos prezidento administracijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovičius pranešė, kad parašė ir įteikė savo atsistatydinimo prašymą.

Oleksijus Arestovičius.<br>„Twitter“ nuotr.
Oleksijus Arestovičius.<br>„Twitter“ nuotr.
Oleksijus Arestovičius.<br>Wikimedia commons
Oleksijus Arestovičius.<br>Wikimedia commons
Oleksijus Arestovičius.<br>„Twitter“ nuotr.
Oleksijus Arestovičius.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 17, 2023, 8:46 AM, atnaujinta Jan 17, 2023, 3:48 PM

„Parašiau atsistatydinimo prašymą. Noriu parodyti civilizuoto elgesio pavyzdį. Principinė klaida reiškia atsistatydinimą“, – parašė O. Arestovičius.

Jis sulaukė kritikos dėl savo svarstymų, kad šeštadienį Dnipre į daugiabutį namą galėjo pataikyti ne Rusijos raketa, o Ukrainos oro gynybos paleistos raketos nuolaužos.

O.Arestovičius savo pareiškimą apie Rusijos priešlėktuvinės gynybos raketos numušimą Dniepro mieste pavadino didele klaida, praneša UNIAN.

Prezidento kanceliarija priėmė Aleksejaus Arestovičiaus atsistatydinimą iš neetatinio patarėjo pareigų.

Prezidento spaudos sekretorius Sergejus Nikiforovas komentare „ Ukrainska pravda „ sakė, kad įsakymas dėl atleidimo jau pasirašytas.

„Ukrainos prezidento kanceliarijos štabo viršininkė Maria Vitushok pasirašė atitinkamą įsakymą atleisti Arestovičių“, – rašoma pranešime.

Skandalą dėl šio pareiškimo jis pakomentavo „YouTube“ pokalbyje su Rusijos žmogaus teisių aktyvistu Marku Feiginu.

Pasak jo, tokią pasmerkimo bangą internete galėjo sukelti didelė įtampa visuomenėje arba organizuotų botų tinklas.

„Tai organizuota kampanija. Į kurią savo valia ar prieš savo valią įtraukti žmonės, traumuoti šio karo ir šio nusikaltimo“, – sakė jis ir pridūrė, kad tai buvo informacinė operacija, kurią vykdė „opozicija kartu su rusais“.

Jis atsiprašė žmonių, kuriuos įskaudino jo žodžiai.

„Šiandien noriu atsiprašyti žuvusiųjų ir sužeistųjų artimųjų ir mylimųjų. Dniepro gyventojai, asmeniškai išgyvenantys šią tragediją ir girdėję vieną sprogimą, žinokite, kad tai buvo viena raketa. Taip pat ir ukrainiečių ir ne ukrainiečių, kuriuos mano žodžiai taip pat įskaudino“, – kalbėjo O. Arestovičius.

Sausio 14 dieną Rusijos teroristai surengė raketų ataką prieš Dnieprą. Raketa X-22 sunaikino visą daugiaaukščio gyvenamojo namo įėjimą, kuriame gyveno daugiau nei 1,1 tūkst.

Vakare O. Arestovičius pareiškė, kad šią raketą tariamai numušė Ukrainos oro gynyba.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgos paneigė jo žodžius. Patarėjo žodžius greitai perėmė Rusijos propagandistai. Tai sukėlė stiprią reakciją socialiniuose tinkluose.

Vėliau O.Arestovičius sakė, kad versiją apie raketos numušimą išgirdo iš pažįstamo buvusio oro gynybos pajėgų kovotojo iš Dniepro. Jis pabrėžė, kad tai buvo tik versija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.