Siaubingas sutapimas: Nepale sudužusio lėktuvo pilotė buvo per kitą lėktuvo katastrofą žuvusio piloto našlė

Sekmadienį Nepale sudužusio oro linijų „Yeti Airlines“ lėktuvo antroji pilotė buvo našlė piloto, kuris skraidė toje pačioje oro linijų bendrovėje ir taip pat žuvo per lėktuvo katastrofą prieš 16 metų.

Nepale sudužo lėktuvos su 72 žmonėmis.<br>AP/Scanpix nuotr.
Nepale sudužo lėktuvos su 72 žmonėmis.<br>AP/Scanpix nuotr.
Nepale sekmadienį sudužo lėktuvas su 72 žmonėmis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Nepale sekmadienį sudužo lėktuvas su 72 žmonėmis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Nepale nukrito lėktuvas, kuriuo skrido 72 žmonės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Nepale nukrito lėktuvas, kuriuo skrido 72 žmonės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 18, 2023, 12:05 PM

2010 m. Anju Khatiwada pradėjo dirbti oro linijų bendrovėje „Yeti Airlines“, sekdama savo vyro pėdomis. Dipakas Pokhrelas taip pat skraidė šių oro linijų lėktuvais, tačiau žuvo, kai likus kelioms minutėms iki nusileidimo sugedo ir nukritęs sudužo jo pilotuojamas nedidelis keleivinis lėktuvas.

A.Khatiwada buvo antroji iš Katmandu skridusio lėktuvo, kuris sekmadienį sudužo artėdamas prie Pokharos miesto Nepale, pilotė. Per daugiausiai aukų per tris dešimtmečius nusinešusią lėktuvo katastrofą Himalajų šalyje žuvo mažiausiai 68 žmonės.

Kol kas nerasta nė vieno išgyvenusio iš 72 lėktuve buvusių žmonių.

„Jos (A.Khatiwada) vyras Dipakas Pokhrelas žuvo 2006 m. per „Yeti Airlines“ lėktuvo „Twin Otter“ katastrofą Džumloje“, – agentūrai „Reuters“ sakė oro linijų bendrovės atstovas Sudarshanas Bartaula.

„Ji baigė piloto kursus už pinigus, kuriuos gavo iš draudimo po vyro žūties“, – pridūrė jis.

Daugiau kaip 6 400 valandų skraidymo stažą turėjusi pilotė A.Khatiwada anksčiau skraidė populiariu turistų maršrutu iš sostinės Katmandu į antrą pagal dydį šalies miestą Pokharą.

Lėktuvo kapitono Kamalo KC, turėjusio daugiau nei 21 900 valandų skrydžio stažą, kūnas taip pat buvo rastas ir atpažintas.

Tuo tarpu A.Khatiwados tapatybė dar nebuvo nenustatyta, tačiau baiminamasi, kad ji žuvo, sakė S.Bartaula.

„Sekmadienį ji skrido lėktuvu su pilotu instruktoriumi, o tai yra standartinė aviakompanijos procedūra“, – pažymėjo „Yeti Airlines“ pareigūnas, asmeniškai pažinojęs A.Khatiwadą.

„Ji visada buvo pasiruošusi imtis bet kokių pareigų ir anksčiau buvo skridusi į Pokharą“, – sakė pareigūnas, kuris prašė neminėti jo vardo, nes nėra įgaliotas kalbėti su žiniasklaida.

Agentūrai „Reuters“ iš karto nepavyko susisiekti su jokiais jos šeimos nariais.

Remiantis liudininkų pasakojimais ir socialinėje žiniasklaidoje paskelbtu avarijos vaizdo įrašu, lėktuvas ATR-72, kurį A.Khatiwada pilotavo kartu su kitais pilotais, prieš užsidegdamas ir nukrisdamas netoli Pokharos oro uosto, vartėsi nuo vieno šono ant kito.

Pirmadienį buvo rastas lėktuvo pilotų kabinos balso įrašymo įrenginys ir skrydžio duomenų registratorius, kurie gali padėti tyrėjams nustatyti, dėl ko lėktuvas sudužo esant giedram orui.

Nuo 2000 m. Nepale per lėktuvų ar sraigtasparnių katastrofas žuvo beveik 350 žmonių. Šalyje yra aštuoni iš 14 aukščiausių pasaulio kalnų, įskaitant Everestą, todėl staigūs orų pokyčiai gali kelti pavojų.

Parengta pagal „The Guardian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.