Sidnėjuje nusileido lėktuvas, ore pasiuntęs pavojaus signalą

Į Sidnėjaus oro uostą pasitikti oro bendrovės „Qantas“ lėktuvo, kuris ore paskelbė pavojaus signalą, trečiadienio popietę buvo iškviestos greitosios pagalbos tarnybos.

Į Sidnėjaus oro uostą pasitikti oro bendrovės „Qantas“ lėktuvo, kuris ore paskelbė pavojaus signalą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Į Sidnėjaus oro uostą pasitikti oro bendrovės „Qantas“ lėktuvo, kuris ore paskelbė pavojaus signalą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2023, 8:54 AM

Manoma, kad reisu QF144 iš Naujosios Zelandijos skrido daugiau kaip 100 keleivių, sakė greitosios pagalbos tarnybos atstovė spaudai.

Lėktuvas „Boeing 737–800“, regis, saugiai nusileido Sidnėjaus oro uoste ir sustojo ant tūpimo tako, parodė visuomeninio transliuotojo ABC reportažas.

Naujojo Pietų Velso greitosios pagalbos tarnyba anksčiau pranešė, kad oro uoste budėjo pagal savo avarinius planus, lėktuvui virš Tasmano jūros, esančios tarp Australijos ir Naujosios Zelandijos, išsiuntus nelaimės signalą.

Prie oro uosto priartėjus iš Oklando skridusiam lėktuvui, „buvo iškviesti medikai“, sakė tarnybos atstovė.

Kelios Australijos žiniasklaidos priemonės pranešė, kad lėktuvas pavojaus signalą paskelbė dėl vieno iš variklių problemų.

„Boeing 737–800“ yra dvimotoris lėktuvas, galintis saugiai nusileisti ir su vienu varikliu.

Pasak Australijos vyriausybės aviacijos priežiūros institucijos, nelaimės signalas „rodo, kad orlaiviui gresia rimtas pavojus ir kad jam reikia skubios pagalbos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.