Čekijos vyriausybė atlaikė balsavimą dėl nepasitikėjimo parlamente

Čekijos koalicinė vyriausybė trečiadienį atlaikė parlamento balsavimą dėl nepasitikėjimo po opozicijos kaltinimų nekompetentingumu.

Čekijos koalicinė vyriausybė trečiadienį atlaikė parlamento balsavimą dėl nepasitikėjimo po opozicijos kaltinimų nekompetentingumu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Čekijos koalicinė vyriausybė trečiadienį atlaikė parlamento balsavimą dėl nepasitikėjimo po opozicijos kaltinimų nekompetentingumu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2023, 11:16 AM

Tik 81 opozicijos įstatymų leidėjas 200 vietų žemuosiuose parlamento rūmuose balsavo už tai, kad būtų atleista daugumą turinti ministro pirmininko Petro Fialos vadovaujama penkių partijų vyriausybė.

Balsavimas įvyko trečiadienį apie vidurnaktį po antradienį prasidėjusių ir apie 25 valandas trukusių diskusijų.

Pagrindinis opozicinis centristinis ANO (TAIP) judėjimas, kuriam vadovauja populistas milijardierius Andrejus Babišas, kaltino vyriausybę, kad ji nepakankamai stengiasi padėti žmonėms susidoroti su sparčiai augančia infliacija, kurią lemia didelės energijos kainos, ir, be kita ko, atsisako bendrauti su opozicija dėl savo planų.

Vyriausybė atmetė kaltinimus ir suabejojo dėl balsavimo laiko tinkamumo – prieš antrąjį prezidento rinkimų turą.

Buvęs ministras pirmininkas A. Babišas šeštadienį pateko į antrąjį turą, kuriame varžysis su į pensiją išėjusiu kariuomenės generolu Petru Pavelu.

A. Babišas bandė pavaizduoti P. Pavelą kaip vyriausybės kandidatą. Prieš pirmąjį turą koalicija parėmė tris kandidatus į prezidentus, įskaitant P. Pavelą, tačiau jie visi kandidatavo kaip nepriklausomi, ir koalicija nerodė paramos nė vienam iš jų.

Antrasis rinkimų turas į šį iš esmės simbolinį postą vyks sausio 27–28 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.