Britų policija tiria vaizdo įrašą, kuriame matyti, kad premjeras R. Sunakas važiavo automobiliu neprisisegęs saugos diržo

Didžiosios Britanijos policija „tiria“ vaizdo įrašą, kuriame ministras pirmininkas Rishi Sunakas matomas važiuojantis automobiliu neprisisegęs saugos diržu. Pasak Dauning Stryto, premjeras jau atsiprašė už „sprendimo klaidą“.

Didžiosios Britanijos policija „tiria“ vaizdo įrašą, kuriame ministras pirmininkas Rishi Sunakas matomas važiuojantis automobiliu neprisisegęs saugos diržu. Pasak Dauning Stryto, premjeras jau atsiprašė už „sprendimo klaidą“.<br>„Twitter“ nuotr.
Didžiosios Britanijos policija „tiria“ vaizdo įrašą, kuriame ministras pirmininkas Rishi Sunakas matomas važiuojantis automobiliu neprisisegęs saugos diržu. Pasak Dauning Stryto, premjeras jau atsiprašė už „sprendimo klaidą“.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2023, 9:22 AM

Ketvirtadienio vaizdo įraše, skirtame platinti R. Sunako socialinės žiniasklaidos kanaluose, per kelionę į Lankašyrą Anglijos šiaurėje saugos diržu neprisisegęs konservatorių lyderis ant galinės sėdynės važiuojančiame automobilyje pasakoja apie savo politiką paskatinti augimą.

Bauda už važiavimą neprisisegus saugos diržu siekia iki 500 svarų.

Lankašyro policijos atstovas sakė, kad pareigūnams „šis reikalas žinomas ir mes jį ištirsime“.

Pasak Dauning Stryto atstovo, R. Sunakas „visiškai pripažįsta savo klaidą ir atsiprašo“. „Premjeras neabejoja, kad prisisegti saugos diržu privalo kiekvienas“, – pridūrė atstovas. „Tai buvo sprendimo klaida. Jis trumpam atsegė diržą nusifilmuoti klipe, kurį matėte, bet pripažįsta, kad tai buvo klaida“, – sakė atstovas.

R. Sunako įpročiai keliauti jau sukėlė diskusijas Jungtinėje Karalystėje, pastarosiomis dienomis politiniai varžovai jį kritikavo dėl kelių trumpų skrydžių reaktyviniu lėktuvu. Leiboristų partijos lyderio pavaduotoja Angela Rayner sakė: „Rishi Sunako įprotis skraidyti brangiu privačiu lėktuvu labai daug kainuoja aplinkai ir mokesčių mokėtojams“.

Tačiau atstovas spaudai gynė sprendimą ir sakė, kad R. Sunakas naudojasi „įvairiomis transporto rūšimis, priklausomai nuo to (...) kaip geriausiai išnaudoti savo laiką keliaujant po visą JK“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.