Milijonai kinų vyksta pas artimuosius švęsti kinų Naujųjų metų

Prieš sekmadienį prasidėsiančius kinų Naujuosius metus milijonai kinų perpildytais traukiniais vyksta pas savo artimuosius. Tai pirmas kartas per kelerius metus, kai daugelis šeimų svarbiausią metų šventę vėl švęs kartu. Ankstesniais metais tai nebuvo įmanoma dėl griežtų koronaviruso priemonių. Pirmoji naujųjų metų diena šiemet išpuola sausio 22–ąją – tada prasidės Triušo metai.

Prieš sekmadienį prasidėsiančius kinų Naujuosius metus milijonai kinų perpildytais traukiniais vyksta pas savo artimuosius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Prieš sekmadienį prasidėsiančius kinų Naujuosius metus milijonai kinų perpildytais traukiniais vyksta pas savo artimuosius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2023, 6:18 PM

Griežtų COVID–19 priemonių sušvelninimas praėjusiomis savaitėmis daugumai kinų vėl leido grįžti prie įprasto gyvenimo. Gyventojai, be kita ko, vėl gali keliauti į kitus šalies regionus.

Tačiau koronaviruso infekcijų skaičiai Kinijoje atsisakius nulinio Covido strategijos tiesiog sprogo. Prezidentas Xi Jinpingas pareiškė susirūpinimą, kad dėl naujametinės kelionių bangos virusas iš miestų gali išplisti į kaimiškąsias vietoves, kur medicininė priežiūra yra daug prastesnė.

„Negalime sulaukti, kada pamatysime savo tėvus“, – agentūrai AFP sakė 35 metų Li. Ji su savo vaikais ir vyru sėdo į traukinį, važiuojantį iš Šanchajaus į Uhaną, kad aplankytų artimuosius. Moteris pasakojo, kad norėdama įsigyti traukinio bilietus šeima visą savaitę žadintuvą nustatydavo 5.00 val. ryto. Li teigė nerimo nejaučianti. Jos artimieji Uhane esą neseniai persurgo COVID.

Uhane 2019 metų pabaigoje buvo patvirtinti pirmieji koronaviruso atvejai. Miestas pandemijos pradžioje 76 dienas buvo visiškai atkirstas nuo išorinio pasaulio.

Smarkus infekcijos skaičių augimas Kinijoje po to, kai buvo sušvelninti ribojimai, sukėlė susirūpinimą pasaulyje. Daug ES šalių iš atvykstančiųjų iš Kinijos reikalauja neigiamo koronaviruso testo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.