Mirė Gabono URM vadovas, per vyriausybės posėdį patyręs širdies smūgį

Gabono užsienio reikalų ministras Michaelis Moussa Adamo penktadienį mirė, patyręs širdies smūgį per vyriausybės posėdį, pranešė vyriausybė ir naujienų agentūros AFP šaltinis prezidentūroje.

Gabono užsienio reikalų ministras Michaelis Moussa Adamo penktadienį mirė, patyręs širdies smūgį per vyriausybės posėdį.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Gabono užsienio reikalų ministras Michaelis Moussa Adamo penktadienį mirė, patyręs širdies smūgį per vyriausybės posėdį.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2023, 5:29 PM

62 metų M. Moussa Adamo, prezidento Ali Bongo Ondimba sąjungininkas, patyrė širdies smūgį ir mirė, „nepaisant specialistų pastangų“ jį atgaivinti, trumpame pareiškime pranešė vyriausybė.

„Vyriausybės posėdžio pradžioje jis atsisėdo ir blogai pasijuto“, – agentūrai AFP sakė prezidentūrai artimas šaltinis.

Sąmonę praradęs ministras buvo nuvežtas į karo ligoninę, bet netrukus po vidurdienio mirė, nurodė šaltinis, atsisakęs nurodyti savo vardą.

Sužinojęs apie jo mirtį, prezidentas A. Bongo Ondimba socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad M. Moussa Adamo buvo „puikus diplomatas, tikras valstybininkas“.

„Man jis visų pirma buvo draugas, lojalus ir ištikimas, kuriuo aš visada galėjau pasikliauti. Gabonui tai didžiulė netektis“, – pridūrė jis.

M. Moussa Adamo gimė 1961 metais Makoku mieste šalies šiaurės-rytuose. Savo karjeros pradžioje jis dirbo pranešėju nacionalinėje televizijoje.

2000 metais jis buvo paskirtas gynybos ministro, kurio pareigas tuomet ėjo A. Bongo Ondimba, administracijos vadovu.

Kai A. Bongo Ondimba po savo tėvo Omaro Bongo Ondimba mirties 2009 metais buvo išrinktas prezidentu, M. Moussa Adamo tapo jo specialiuoju patarėju.

Vėliau jis dešimtmetį dirbo Gabono ambasadoriumi Jungtinėse Valstijose, kol 2020 metais buvo paskirtas gynybos ministru, o pernai kovą – užsienio reikalų ministru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.