Vokietijos gynybos ministras: pagalbos Ukrainai paketas sieks 1 mlrd. eurų

Naujasis gynybos ministras penktadienį pranešė, kad Vokietija planuoja perduoti Ukrainai 1 mlrd. eurų vertės ginklų ir įrangos.

Naujasis gynybos ministras penktadienį pranešė, kad Vokietija planuoja perduoti Ukrainai 1 mlrd. eurų vertės ginklų ir įrangos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Naujasis gynybos ministras penktadienį pranešė, kad Vokietija planuoja perduoti Ukrainai 1 mlrd. eurų vertės ginklų ir įrangos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2023, 4:45 PM

Šis „pavasario paketas“ iki 3,3 mlrd. eurų padidina bendrą Vokietijos karinės pagalbos sumą nuo karo pradžios, sakė gynybos ministras Borisas Pistorius JAV Ramšteino oro pajėgų bazėje vykstančioje pagalbos Ukrainai konferencijoje.

Tačiau apie konkrečius pristatymus, kuriuos išskyrė B. Pistorius, jau buvo paskelbta anksčiau. Tarp jų buvo oro gynybos sistema „Patriot“, dar septyni oro gynybai skirti tankai „Gepard“ ir dar viena oro gynybos sistema „Iris-T SLM“ su daugiau valdomų raketų.

„Galiausiai kalbame apie šiek tiek daugiau nei 1 mlrd. eurų“, – sakė B. Pistorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.