O. Scholzas džiaugėsi artimais santykiais su Prancūzija: priminė „Europos taikos projektą“

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas likus dienai iki vizito į Paryžių pasidžiaugė puikiais dvišaliais santykiai tarp Vokietijos ir Prancūzijos, informuoja naujienų agentūra dpa.

O. Scholzas.<br>Imago images/Scanpix nuotr.
O. Scholzas.<br>Imago images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 21, 2023, 1:10 PM

Šeštadienį išplatintame vaizdo įraše O. Scholzas sakė, kad praeityje abiejų valstybių santykius lydėjo nepasitikėjimas, nuolatiniai karai ir destrukcija, tačiau prieš daugelį metų pasirašyta Eliziejaus sutartis, kurios 60-osios metinės bus minimos sekmadienį, užtikrino taiką.

Jis pabrėžė, kad Vokietiją ir Prancūziją sieja draugystė ir artima partnerystė, o „Europos taikos projektą“ ir vertybes reikia išsaugoti, apginti ir sustiprinti.

Eliziejaus sutartis tarp Prancūzijos ir Vokietijos, kuria siekiama dialogo ir bendro sutarimo, buvo pasirašyta 1963 m. sausio 22 d., praėjus 18 metų po Antrojo pasaulinio karo.

O. Scholzas pabrėžė, kad abi valstybės dabar susiduria su bendru iššūkiu, bet Rusijos prezidento Vladimiro Putino propaguojamas imperializmas nenugalės. Vokietijos kancleris taip pat padėkojo Prancūzijos prezidentui Emmanueliui Macronui už bendradarbiavimą.

„Neleisime, kad Europa vėl grįžtu į laikus, kai politiką keičia smurtas. Mes tęsime paramą Ukrainai. Drauge. Gindami mūsų Europos taikos projektą“, – pareiškė jis.

Sekmadienį Vokietijos kanclerio vadovaujama delegacija lankysis Paryžiuje. Susitikimas turėjo įvykti dar 2022 m. spalį, bet buvo atidėtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: atakos Charkive ir naujas Rusijos gynybos ministras