Žiniasklaida: Marokas perdavė Ukrainai tankų

Marokas perdavė Ukrainai nežinomą skaičių tankų T-72B, kurie buvo modernizuojami Čekijoje. Tai pranešė leidinys „Menadefense“, kurio specializacija – Šiaurės Afrikos ir Artimųjų Rytų karinė tematika.

 Tankas T-72B<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Tankas T-72B<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-22 20:22

Pasak leidinio, prieš savaitę Čekija nusiuntė Ukrainai apie 20 tankų T-72. Kai kurie iš jų buvo užfiksuoti nuotraukose, kai šalies ministras pirmininkas Petras Fiala pasirašinėjo ant tankų.

Į nuotraukas pakliuvo ir Maroko tankai, nudažyti būdinga smėlio spalva. Leidinys nepatikslina, kiek karalystės tankų jau modernizuota ir perduota Ukrainai.

Yra žinoma, kad Maroko ginkluotosios pajėgos turėjo apie 300 kelių modifikacijų tankų T-72. Jie buvo pirkti iš Baltarusijos dviem partijomis 1999 ir 2000 metais.

Žurnalistų duomenimis, Marokas sutiko perduoti šias mašinas Ukrainai per Ramšteino susitikimą 2022 metų balandžio pabaigoje. Tada JAV pažadėjo atlyginti nuostolius toms šalims, kurios sutiks padėti Ukrainai ginklais. Leidinys daro prielaidą, kad Marokas mainais gali gauti amerikietiškų tankų „Abrams“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.