O. Reznikovas: duomenis apie maitinimą Ukrainos ginkluotosiose pajėgose perdavęs asmuo padarė tarnybinį nusikaltimą

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas pareiškė, kad asmuo, perdavęs paskelbti vieną iš sutarčių dėl kariškių maitinimo, padarė mažų mažiausiai tarnybinį nusikaltimą, jis bus nustatytas ir patrauktas atsakomybėn.

O. Reznikovas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
O. Reznikovas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2023, 5:57 PM, atnaujinta Feb 16, 2023, 11:22 PM

Tai žinybos vadovas pranešė pirmadienį „Facebook“ paskyroje.

Pasak ministro, „viešas informacijos apie neva 2–3 kartus išpūstas kainas platinimas prasidėjo dar praėjusios savaitės viduryje, t. y. ne po Ramšteino susitikimo, o prieš jį, būtent tada, kai buvo tikslinamos sutartys“.

Kaip pabrėžė O. Reznikovas, „tas, kuris perdavė paskelbti vieną iš sutarčių ir jos priedus, padarė bent jau tarnybinį nusikaltimą“. Anot ministro, šis asmuo tikrai bus nustatytas ir patrauktas atsakomybėn. Šiuo tikslu paruošta medžiaga Ukrainos saugumo tarnybai. Visų pirma bus nustatyti motyvai.

Pasak žinybos vadovo, kadangi pretenzijose nėra jokių faktų, išskyrus manipuliacijas, akivaizdžiausias šio poelgio tikslas – pakirsti pasitikėjimą Gynybos ministerija itin atsakingu momentu, „ir tai jau nebėra tik tarnybinis nusikaltimas“.

„Vienaip ar kitaip, – pažymėjo jis, – siekdamas pašalinti visus klausimus, aš teisėsaugos pareigūnams garantuoju absoliutų Gynybos ministerijos veiklos skaidrumą. Mano prašymu Ukrainos Aukščiausiosios Rados Nacionalinio saugumo, gynybos ir žvalgybos komiteto pirmininkas Oleksandras Zavitnevičius į posėdį pakvietė Ukrainos nacionalinio antikorupcinio biuro ir Valstybinio tyrimų biuro atstovus, kad visi būtų „tame pačiame puslapyje“.

O. Reznikovas taip pat pranešė siūlysiąs parlamentarams apsvarstyti galimybę sudaryti laikinąją viešųjų pirkimų tyrimo komisiją, jei jie nuspręs, kad kitų parlamentinės kontrolės priemonių jiems nepakanka.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, leidinys „Zerkalo nedeli“ paskelbė publikaciją, kurioje teigiama, kad esą Gynybos ministerijos sutartyje nurodytos maisto pirkimo ir maitinimo paslaugų teikimo kariuomenei kainos yra du tris kartus didesnės nei mažmeninės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.