Prie dar vienos V. Putino rezidencijos pastebėta oro gynybos sistema

Priešlėktuvinė raketų sistema „Pancir-S1“ įrengta Novgorodo srities Jaščerovo kaime, už šešių kilometrų nuo Rusijos prezidento Vladimiro Putino Valdajaus rezidencijos, pranešė opozicinis „Telegram“ kanalas „Agentstvo. Novosti“, paskelbęs Valdajaus miesto gyventojo atsiųstą nuotrauką.

Prie dar vienos V. Putino rezidencijos pastebėta oro gynybos sistema.<br>„Telegram“/ZUMA Press/Scanpix nuotr., lrytas.lt koliažas.
Prie dar vienos V. Putino rezidencijos pastebėta oro gynybos sistema.<br>„Telegram“/ZUMA Press/Scanpix nuotr., lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2023, 1:47 PM

Pasak nuotraukos autoriaus, priešlėktuvinės gynybos kompleksas buvo įrengtas prieš kelias savaites. Kiti Jaščerovo ir gretimų kaimų gyventojai kanalui patvirtino šį faktą. Vienas iš pašnekovų pasakojo, kad kompleksas yra kovinėje parengtyje, prie jo nuolat būna mažiausiai trys kariškiai, sukasi radiolokacinės sistemos antena.

„Agenstvo“ pažymėjo, kad šalia Jaščerovo nėra jokios kritinės infrastruktūros, strateginių objektų, stambių įmonių ar didelių karinės įrangos bei personalo sankaupų.

Kanalas teigia, kad V. Putino rezidencija Valdajuje yra žinoma kaip jo paties, jo giminaičių ir draugų asmeninio laisvalaikio vieta. Remiantis daugybe liudijimų, čia V. Putinas priima VIP svečius, į privačius vakarėlius atvyksta popmuzikos žvaigždės.

Kaip anksčiau leidiniui „Projekt“ pasakojo du V. Putino pažįstami, prezidentas labai dažnai atvyksta į Valdajų – jis „myli“ šią vietą.

Remdamasis fraze, kad priešlėktuvinės gynybos kompleksai atsirado „prieš kelias savaites“, opozicinis kanalas daro prielaidą, kad priešlėktuvinės gynybos sistema Jaščerovo, Maskvos ir Maskvos srities teritorijoje atsirado po dronų atakų prieš Rusijos karinius aerodromus Rusijos gilumoje – pirmoji ataka prieš oro bazes netoli Riazanės ir Engelso mieste Saratovo srityje buvo surengta gruodžio 5 dieną.

Praėjusios savaitės pradžioje pasirodė nuotraukų, kuriose matyti zenitinės raketinės sistemos S-400 Timiriazevo akademijos eksperimentiniuose laukuose netoli nacionalinio parko „Losinyj ostrov“ Maskvos pakraštyje.

Paskui buvo nufotografuotos „žemė-oras“ raketų sistemos „Pancir-S1“ ant administracinių pastatų Maskvos centre – Teterinskio skersgatvyje ir ant Gynybos ministerijos pastato Frunzės krantinėje. Dar vėliau pasirodė pranešimas apie oro gynybos kompleksą netoli Zarečės kaimo Maskvos srities Odincovo miesto rajone, už dešimties kilometrų nuo V. Putino rezidencijos Novo-Ogariove.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.