Turkija iškvietė Nyderlandų ambasadorių dėl suplėšyto Korano

Turkija iškvietė Nyderlandų ambasadorių, reaguodama į sekmadienį Hagoje įvykusį protestą, kurio metu buvo suplėšytas Koranas, antradienį pranešė Turkijos užsienio reikalų ministerija.

 Turkijos ir Nyderlandų vėliavos.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Turkijos ir Nyderlandų vėliavos.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2023, 2:05 PM

Nyderlandų pasiuntinys buvo įspėtas ateityje neleisti panašių „provokacinių“ veiksmų, sakė ministerija, pasmerkusi sekmadienio protestą kaip „bjaurų išpuolį“ prieš islamo „šventąją knygą“.

Sekmadienį Hagoje Patriotiškų europiečių prieš Vakarų islamizaciją (PEGIDA) Olandijos padalinio lyderis Edwinas Wagensveldas suplėšė Korano kopiją.

Šeštadienį Stokholme vienas dešiniojo sparno politikas sudegino Koraną. Ankara reagavo pareikšdama, kad vetuos Švedijos paraišką dėl narystės NATO.

Gegužės mėnesį Turkijoje vyks svarbūs parlamento ir prezidento rinkimai.

Panaši įtampa dėl tapatybės ar tikėjimo tarp Turkijos ir Vakarų partnerių, įskaitant Vokietiją, padėjo konservatyviam islamiškų pažiūrų prezidentui Recepui Tayyipui Erdoganui per ankstesnius rinkimus sustiprinti savo pamaldžių rinkėjų gretas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.