Gynybos ministras: Norvegija Ukrainai siųs tankus „Leopard 2“

Norvegijos gynybos ministras trečiadienį pranešė, kad Norvegija, prisidėdama prie kitų Europos šalių, siųs Ukrainai kovinius tankus „Leopard 2“ kaip dalį Vakarų pagalbos.

Leopard 2.<br>Scanpix nuotr.
Leopard 2.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2023, 9:14 PM

„Norvegija ir vyriausybė remia kovinių tankų dovanojimą Ukrainai. Norvegija dalyvaus“, – interviu Norvegijos visuomeninei televizijai NRK sakė gynybos ministras Bjornas Arildas Gramas, tačiau nenurodė, kiek tankų bus išsiųsta.

Po kelias savaites trukusio Ukrainos ir kitų sąjungininkių spaudimo Berlynas galiausiai sutiko atsiųsti 14 savo tankų „Leopard 2“, kurie laikomi vienais geriausių pasaulyje.

Šis žingsnis atvėrė kelią kitoms tankus „Leopard“ eksploatuojančioms Europos valstybėms siųsti tankus iš savo flotilių į Ukrainą, taip dar labiau padidinant jungtinės ginkluotės arsenalą, kurio Kyjivui reikia kontrpuolimui pradėti.

Po kelias savaites trukusio intensyvaus lobizmo dėl sunkiosios karinės įrangos Kyjivas pajuto palengvėjimą, ypač po to, kai Rusijos pajėgos pranešė apie pažangą Bachmuto mieste Rytų Ukrainoje, kurį Maskva bando užimti jau kelis mėnesius.

Jungtinės Valstijos trečiadienį paskelbė, kad taip pat suteiks sunkiųjų tankų, kad padėtų Ukrainai atremti Rusijos invaziją, panašiai pasielgė ir Vokietija, sulaukusi skaudžių Maskvos perspėjimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.