J. Bidenas: JAV siunčia 31 „Abrams“ tanką Ukrainai

JAV patvirtino, kad siųs Ukrainai 31 „M1 Abrams“ tanką ir toliau rems Ukrainą kare su Rusija.

 J. Bidenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 J. Bidenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-25 16:48, atnaujinta 2023-01-25 19:19

Baltieji rūmai pareiškė, kad JAV taip pat suteiks būtinus mokymus ir reikmenis, reikalingus šiems tankams valdyti ir eksploatuoti.

„Šiandienos pranešimas yra apie tai, kad JAV Ukrainai nusiųs 31 tanką „M1 Abrams“, tai yra mūsų pastangų suteikti Ukrainai pajėgumus, kurių jai reikia, kad galėtų geriau apsiginti, tęsinys“, – sakė aukštas administracijos pareigūnas.

Aukšto rango administracijos pareigūnai teigė, kad 31 "Abrams" tankas atitinka vieną Ukrainos tankų batalioną. Gynybos ekspertai pabrėžia, kad šiuos tankus itin sudėtinga eksploatuoti ir prižiūrėti.

Pranešimas paskelbtas praėjus kelioms valandoms po to, kai Vokietija savaites trukusio sąjungininkų spaudimo pareiškė, kad siųs Ukrainai tankus „Leopard 2“.

J. Bidenas patikino, kad dėl paramos Ukrainai kalbėjosi su Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu, Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu, ministru pirmininku Rishi Sunaku ir Italijos ministru pirmininku Giogia Meloni.

„Šiandien skelbiu, kad Jungtinės Valstijos Ukrainai atsiųs 31 tanką „Abrams“, tai atitinka vieną Ukrainos batalioną“, – teigė jis.

JAV lyderis nurodė, kad šių tankų pristatymas „užtruks“, tačiau JAV užtikrins, kad Ukrainos kariai būtų „visiškai pasirengę“ valdyti tankus.

„Parama Ukrainos gebėjimui atremti Rusijos agresiją, ginti savo suverenitetą ir teritorinį vientisumą yra pasaulinis įsipareigojimas“, – pridurė jis.

 „The Washington Post“ teigimu, tankų „Abrams“ pristatymas gali užtrukti bent kelis mėnesius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.