M. Zacharova Vokietijai: ar patys suprantate, apie ką kalbate?

Rusija vis labiau audrinasi dėl Vokietijos užsienio reikalų ministrės Annalenos Baerbock teiginių apie „karą su Rusija“. Užsienio reikalų ministerijos Maskvoje atstovė Marija Zacharova penktadienį pareikalavo paaiškinimo dėl „prieštaringų“ Berlyno pareiškimų.

Marija Zacharova.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Marija Zacharova.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2023, 11:07 AM

Vokietija, viena vertus, teigia, kad nėra konflikto šalis Ukrainoje, pažymėjo M. Zacharova. Antra vertus, A. Baerbock sako, kad Europos šalys kariauja su Rusija. „Ar patys suprantate, apie ką kalbate?“ – rašė M. Zacharova „Telegram“ kanale.

A. Baerbock antradienį Europos Taryboje Strasbūre ragino sąjungininkes būti vieningas, teigdama: „Kariaujame karą su Rusija, o ne viena su kita“. Rusų valstybinė žiniasklaida šį teiginį pasigavo esą kaip įrodymą, kad Vokietija ir kitos ES valstybės yra tiesioginės konflikto šalys Ukrainoje ir kovoja prieš Rusiją.

Vokietijos vyriausybė tuo tarpu pabrėžia, kad Vokietija nėra karo šalis Ukrainoje. Vokietijos kancleris Olafas Scholzas, paklaustas ar Vokietija, nusprendusi tiekti Ukrainai tankų, taip tampa karo šalimi, atsakė: „Jokiu būdu“.

O. Scholzas pridūrė: „Negali būti karo tarp Rusijos ir NATO“. Ir užsienio reikalų ministerija po A. Baerbock žodžių pažymėjo, kad Vokietija nėra konflikto šalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.