Maskva nurodė Latvijos ambasadoriui per dvi savaites išvykti iš Rusijos

Maskva penktadienį pareiškė, kad Latvijos ambasadorius turi per dvi savaites išvykti iš Rusijos, ir apkaltino Europos Sąjungai priklausančią Baltijos šalį „visiška rusofobija“.

Latvijos vėliava.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Latvijos vėliava.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2023, 8:00 PM

Toks sprendimas priimtas po to, kai Rusija pirmadienį pablogino diplomatinius santykius su Estija ir nurodė jos ambasadoriui išvykti iš šalies, pateikusi tokį patį kaltinimą Talinui.

Estija ėmėsi atsakomųjų veiksmų ir paprašė Rusijos ambasadoriaus išvykti iš Talino, o Latvija pirmadienį taip pat liepė Rusijos ambasadoriui išvykti ir pareiškė, kad nutraukia diplomatinius santykius.

„Latvijos ambasadoriui Mariui Riekstiniui buvo nurodyta per dvi savaites išvykti iš Rusijos Federacijos“, – sakoma Užsienio reikalų ministerijos Maskvoje pranešime. Latvija pirmadienį paskelbė, kad paprašė Rusijos ambasadoriaus išvykti.

Ministerija pridūrė, kad Latvijos sprendimas nutraukti diplomatinius santykius turės „pasekmių“.

Maskva apkaltino abi Baltijos šalis „visiška rusofobija“ ir „priešiškais žingsniais prieš Rusiją“.

Įtampa tarp Rusijos ir jos Europos kaimynių išaugo po to, kai praėjusių metų vasario 24 dieną prezidentas Vladimiras Putinas pasiuntė karius į Ukrainą.

Balandžio mėnesį, reaguodama į Ukrainos Bučos mieste aptiktus žiaurius nusikaltimus, kita Baltijos valstybė, Lietuva, nutraukė diplomatinius santykius su Rusija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.