Donecko srityje žuvo Ukrainos karinių pajėgų pilotas: saugojo civilius iki paskutinės gyvenimo sekundės

Donecko srityje, vykdydamas kovinę užduotį, žuvo Ukrainos oro pajėgų eskadrilės aviacijos padalinio vadas Danilas Muraška. Pranešama, kad, pamuštas Rusijos naikintuvo, pilotas iki paskutinės akimirkos stengėsi nukreipti orlaivį nuo gyvenamųjų pastatų, o pats išsigelbėti nespėjo.

D. Muraško.<br>„Facebook“ nuotr.
D. Muraško.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2023, 8:27 AM

299-osios taktinės aviacijos brigados generolas leitenantas Vasilijus Nikiforovas socialiniame tinkle „Facebook“ pažymėjo, kad D.Muraška buvo vienas geriausių brigados karininkų. Su juo atsisveikinta sausio 30 d.

„2023 m. sausio 27 d. vykdydamas kovinę užduotį poroje, jis buvo numuštas priešo naikintuvo. Pamatęs netoliese esantį Šabelkovkos kaimą, pilotas, nepaisydamas mažo skrydžio aukščio, iki paskutinės sekundės stengėsi atitraukti lėktuvą nuo gyvenamųjų pastatų. Dėl to jis prarado aukštį, nespėjo saugiai katapultuotis ir žuvo Didvyrio mirtimi“, – rašė generolas.

Kas žinoma apie D. Muraško

Nuo Rusijos invazijos pradžios pilotas atliko 141 išskridimą, sunaikino apie 70 šarvuočių, daugiau kaip 80 transporto priemonių, apie 30 degalų ir tepalų cisternų ir apie 600 užpuolikų, skelbia „Unian“.

Jis taip pat ne kartą išvedė orlaivius iš po oro ir raketų smūgių.

D.Muraško apdovanotas visų trijų laipsnių Bogdano Chmelnickio ordinais. Taip pat karinio dalinio vadovybė jam suteikė „Ukrainos didvyrio“ vardą (po mirties).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.