Prancūzijoje prieš pensijų reformą protestavo 2,8 mln. žmonių

Prieš Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono remiamą pensijų reformą visoje Prancūzijoje antradienį protestavo apie 2,8 mln. žmonių, pranešė pagrindinė profsąjunga CGT.

 Protestas Prancūzijoje.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
 Protestas Prancūzijoje.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2023, 9:46 PM

Šis įvertis yra didesnis nei 2 mln. žmonių, kuriuos CGT nurodė susirinkus Prancūzijoje ankstesnę protestų dieną – sausio 19-ąją. Valdžia tuomet skelbė, kad protestuotojų buvo perpus mažiau.

CGT duomenimis, vien Paryžiuje antradienį protestavo apie 500 tūkst. žmonių, nors sostinės policija teigia, kad dalyvių buvo kur kas mažiau – apie 87 tūkstančius.

Prieš antradienio protestą buvo skaičiuota, kad į gatves visoje šalyje išeis apie 1 mln. žmonių, protestuojančių prieš planus padidinti pensinį amžių nuo 62 iki 64 metų.

Vidaus reikalų ministerija išvakarėse skelbė, kad visoje šalyje mobilizuota apie 11 tūkst. policininkų, o 4 tūkst. jų dislokuoti Paryžiuje, kur buvo laukiama kelių šimtų radikaliai nusiteikusių neramumų kurstytojų.

Šių metų sausio 19 dieną apie 1,1 mln. žmonių išėjo į gatves protestuoti prieš siūlomą reformą ir tai buvo didžiausias protestas nuo paskutinio svarbaus pensijų reformos etapo 2010 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.