Dėl išpuolio pavojaus Stambule uždarytas Vokietijos konsulatas

Trečiadienį Vokietijos konsulatas Stambule buvo uždarytas dėl padidėjusios grėsmės, kad didžiausiame Turkijos mieste gali būti surengta ataka, pranešė Vokietijos užsienio reikalų ministerija.

Riaušių policijos pareigūnai saugo Švedijos generalinio konsulato įėjimą per demonstraciją.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Riaušių policijos pareigūnai saugo Švedijos generalinio konsulato įėjimą per demonstraciją.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2023, 11:26 AM

Vokietija perspėjo savo piliečius Stambule, kad atakos pavojus ypač didelis centriniame Bejolu rajone ir aplink judrią Taksimo aikštę. Ministerija nurodė, kad sprendimas uždaryti konsulatą buvo priimtas po „saugumo institucijų įvertinimo“, ir paragino piliečius būti ypač budrius ir vengti minios.

Praėjusią savaitę Vokietija, Švedija, Norvegija, Danija ir JAV jau perspėjo savo piliečius dėl padidėjusios išpuolių rizikos Turkijoje. Pirmadienį JAV sugriežtino įspėjimą dėl pavojaus būtent Stambule.

Savo ruožtu Turkija irgi perspėjo savo piliečius dėl galimų atakų Europoje ir JAV.

Įtampa tarp Turkijos ir kai kurių Europos šalių paūmėjo dėl protestų, kuriuos Ankara laiko islamofobiškais ar antiturkiškais. Visai neseniai dešiniojo sparno ekstremistas danų ir švedų politikas Rasmusas Paludanas Stokholme sudegino koraną ir grasino tai daryti kiekvieną savaitę, kol Turkija ratifikuos Švedijos prašymą įstoti į NATO. Pastarosiomis savaitėmis panašios akcijos Europoje, tarp jų Stokholme pakarta Turkijos prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą vaizduojanti lėlė ir Nyderlanduose suplėšyti korano puslapiai, papiktino Turkiją.

Švedijos ir Suomijos narystei NATO turi pritarti visos 30 dabartinių narių. Kol kas to nepadarė tik Turkija ir Vengrija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.