Vokietijos mokymo centre susidūrus dviem tankams „Puma“ sužeista 12 karių

Trečiadienį Vokietijos rytuose esančiame kariuomenės mokymo centre įvykus avarijai, kurioje susidūrė du tankai „Puma“, buvo sužeista 12 karių, iš jų vienas sunkiai, pranešė Bundesveras agentūrai dpa.

 Vokietijos mokymo centre susidūrus dviem tankams „Puma“ sužeista 12 karių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Vokietijos mokymo centre susidūrus dviem tankams „Puma“ sužeista 12 karių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-01 19:13

Remiantis turima informacija, abi transporto priemonės susidūrė per pratybas važiuodamos dideliu greičiu kariuomenės kovinio rengimo centre Gardelegene.

Sunkiai sužeistą vyrą į ligoninę nugabeno gelbėtojų sraigtasparnis. Kitiems sužeistiems kariams medicinos pagalba suteikta bazėje.

Į šią avariją patekę tankai yra kitos serijos nei tankai „Puma“, kurie neseniai sugedo per šaudymo pratybas, teigiama Bundesvero informacijoje. Ankstesnio incidento metu 18 tankų negalėjo atlikti savo funkcijų, tačiau analizė parodė, kad jie nebuvo smarkiai sugedę.

Gynybos ministras Borisas Pistoriusas, lankydamas karius Augustdorfe, Šiaurės Reino-Vestfalijos žemėje, žurnalistams sakė, kad yra susirūpinęs dėl šios avarijos ir palinkėjo kariams greitai pasveikti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.