Moldova ragina Rusiją gerbti jos pasirinktą provakarietišką kursą

Narystės Europos Sąjungoje (ES) siekianti buvusi sovietinė respublika Moldova paragino Rusiją gerbti jos sprendimą pasirinkti provakarietišką kursą. Užsienio reikalų ministerija Kišiniove ketvirtadienį atmetė Rusijos diplomatijos vadovo Sergejaus Lavrovo pareiškimus apie šalies kelią, pavadindama juos „agresyviais“. Planuojama Moldovos narystė ES esą yra šalies žmonių sprendimas. Tai kelias į taiką, laisvę ir demokratiją, sakoma ministerijos pranešime.

​Moldova.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
​Moldova.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2023, 8:09 PM, atnaujinta Mar 13, 2023, 3:33 PM

„Būtume dėkingi visoms pasaulio valstybėms, įskaitant Rusijos Federaciją, už pagarbą mūsų tautos pasirinkimui“, – sakė ministerijos atstovas Danielis Voda. Tarp Rumunijos ir Ukrainos esanti Moldovos Respublika pernai gavo ES kandidatės statusą.

Prieš tai S. Lavrovas interviu Rusijos televizijai pareiškė, kad Vakarai Ukrainos pavyzdžiu ketina paversti Moldovą „nauja antirusiška šalimi“. Rusija jau beveik metus kariauja prieš Ukrainą. S. Lavrovas kritikavo, kad Moldovos prezidentė Maia Sandu „pasirengusi viskam“, įskaitant smurtinį krizės dėl separatistinio Uždniestrės regiono sprendimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.