Ukrainoje tęsiasi korumpuotų valdininkų areštai: sulaikytas buvęs gynybos viceministras V. Šapovalovas

Buvęs gynybos viceministras Viačeslavas Šapovalovas Kijevo Pečersko apygardos teismo buvo suimtas dviem mėnesiams su alternatyviu užstatu, praneša „Ukrainos Pravda“, remdamasi teisėsaugos šaltiniais.

Viačeslavas Šapovalovas.<br>Laikinai okupuotų Ukrainos teritorijų reintegracijos ministerijos nuotr.
Viačeslavas Šapovalovas.<br>Laikinai okupuotų Ukrainos teritorijų reintegracijos ministerijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2023, 6:31 PM

Valstybinio tyrimų biuro prašymu teismas vasario 2 dieną V. Šapovalovui parinko kardomąją priemonę – suėmimą su alternatyviu 402 mln. 600 tūkst. grivinų užstatu.

Viačeslavas Šapovalovas buvo paskelbtas įtariamuoju dėl neteisėtų veiksmų, dėl kurių kai kurie kariuomenės daliniai nebuvo aprūpinti asmeninėmis apsaugos priemonėmis, kurių vertė viršija 1 milijardą grivinų. Taip pat jis lobizavo, kad būtų sudarytos sutartys dėl produktų tiekimo kariuomenei išpūstomis kainomis.

Priminsime, kad anksčiau ZN.UA paskelbė tyrimą dėl Gynybos ministerijos vykdomo maisto kariuomenei pirkimų. Straipsnyje rašoma, kad ministerija pasirašė 13 mlrd. vertės sutartį su įmone, kurios įstatinis kapitalas siekia tūkstantį grivinų. Tai yra, karo metu Gynybos ministerija sudarė sutartį su „tarpine“ įmone.

Po kelių pareiškimų apie „informacinę ataką“, gynybos ministras Oleksijus Reznikovas pagaliau paskelbė apie planus sukurti naują, „lankstesnę“ ginkluotųjų pajėgų maitinimo sistemą, vykstant tyrimui dėl korupcinių pirkimų Gynybos ministerijoje. Tačiau praktiškai Krašto apsaugos ministerija nusprendė nuslėpti maisto kainas visose turimose sutartyse ir net išlaidų sąskaitose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.