Žiniasklaida: Vokietijos bendrovės siūlo perduoti Ukrainai dešimtis tankų „Leopard 1“

Vokietijos kompanijos pasiūlė šalies vyriausybei parengti siuntimui į Ukrainą dešimtis tankų „Leopard 1“, bet didelis keblumas yra šaudmenų stygius.

​Vokietijos kompanijos pasiūlė šalies vyriausybei parengti siuntimui į Ukrainą dešimtis tankų „Leopard 1“, bet didelis keblumas yra šaudmenų stygius.<br>DPA-Picture Aliance/Scanpix nuotr.
​Vokietijos kompanijos pasiūlė šalies vyriausybei parengti siuntimui į Ukrainą dešimtis tankų „Leopard 1“, bet didelis keblumas yra šaudmenų stygius.<br>DPA-Picture Aliance/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2023, 2:04 PM

Tai penktadienį pranešė Vokietijos laikraštis „Süddeutsche Zeitung“.

Pasak leidinio, bendrovės „Rheinmetall“ ir „Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft“ (FFG) siūlo paruošti dešimtis tankų „Leopard 1“ ir gali juos pristatyti į Ukrainą, tačiau iki šiol buvo problemų dėl amunicijos pirkimo. Ta pati problema aktuali ir vokiškiems kompleksams „Gepard“, kurių Ukraina jau turi.

Amunicijos deficito problema Vokietijoje svarstoma jau seniai. Vyriausybė pažadėjo šaudmenims įsigyti iš specialaus fondo papildomai skirti 20 mlrd. eurų. 2023 metų biudžete šaudmenims iš viso numatyta 1,125 mlrd. eurų.

Neseniai lankydamasis Brazilijoje su vizitu, Vokietijos kancleris Olafas Scholzas prašė jos vadovus patiekti šaudmenų tankams „Leopard“, kurių Berlynas perduos Ukrainai, tačiau sulaukė neigiamo atsakymo.

Kaip jau buvo pranešta, federalinė vyriausybė nusprendė perduoti Ukrainai 14 kovinių tankų „Leopard 2“ iš Bundesvero atsargų ir išdavė jų turinčioms šalims licenciją tiekti tokius tankus Kyjivui. Vokietijos ginkluotės gamintoja „Rheinmetall“ yra pasirengusi gerokai padidinti tankų ir artilerijos šaudmenų gamybą, kad patenkintų didelę jų paklausą Ukrainoje ir Vakaruose, pareiškė bendrovės generalinis direktorius Arminas Pappergeris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.