Ukrainoje – dar vienas milžiniškas korupcijos skandalas: pasisavino net 90 mln. grivinų

Saugumo tarnyba atskleidė Ukrainos jūrų uostų administracijos pareigūnus dėl daugiau nei 90 mln. grivinų (apie 2,25 mln. eurų) pasisavinimo, pranešė SBU. Nurodoma, kad valstybės įstaigos filialo vadovas 2017–2018 metais ir du jam pavaldūs asmenys dalyvavo organizuojant neteisėtą veiklą.

Saugumo tarnyba atskleidė Ukrainos jūrų uostų administracijos pareigūnus dėl daugiau nei 90 mln. grivinų pasisavinimo, pranešė SBU. Nurodoma, kad valstybės įstaigos filialo vadovas 2017–2018 metais ir du jam pavaldūs asmenys dalyvavo organizuojant neteisėtą veiklą.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Saugumo tarnyba atskleidė Ukrainos jūrų uostų administracijos pareigūnus dėl daugiau nei 90 mln. grivinų pasisavinimo, pranešė SBU. Nurodoma, kad valstybės įstaigos filialo vadovas 2017–2018 metais ir du jam pavaldūs asmenys dalyvavo organizuojant neteisėtą veiklą.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2023, 5:21 PM

Tyrimo metu nustatyta, kad 2017 metų gegužę pareigūnai pasirašė sutartį su komercine struktūra. Pagal dokumentą pastarasis turėjo pagilinti dugną Pivdenny jūrų uosto akvatorijoje. Tuo pačiu metu tokių darbų kaina buvo dirbtinai išpūsta.

„Nustatyta, kad į rangovo sąskaitas buvo pervesti valstybės pinigai, tačiau faktinė darbų apimtis neatitiko dokumentų. Tokiu būdu iš valstybės įmonės buvo paimta daugiau nei 90 mln. grivinų (apie 2,25 mln. eurų)“, – nurodė SBU.

Trys organizatoriai buvo informuoti apie įtarimus byloje, pradėtoje pagal CPK 2 dalį. 367 (tarnybinis aplaidumas – red.) Ukrainos baudžiamojo kodekso. Sprendžiamas prevencinės priemonės pasirinkimo klausimas. Vykdomas tyrimas, siekiant nustatyti visas nusikalstamos veikos aplinkybes ir galimai papildomai kvalifikuoti nusikalstamų dalyvaujančių asmenų veiksmus.

Anksčiau buvo pranešta, kad SBU atskleidė stambaus masto korupcijos schemą, kurią organizavo Sumų srities vadovybė. Ši siekė pasisavinti valstybės lėšas, skirtas regionui karo veiksmų ir Rusijos apšaudymo pasekmėms likviduoti, taip pat pažeistai infrastruktūrai atkurti.

Teisėsaugos pareigūnai dviem su šia byla susijusiems asmenims – Sumų regiono karinės administracijos vadovo pavaduotojui ir Kapitalo statybos departamento vadovo pareigas einančiam asmeniui jau pranešė apie įtarimą pagal Baudžiamojo kodekso 191 straipsnio 5 dalį (ypač didelės vertės turto pasisavinimas arba iššvaistymas karo metu piktnaudžiaujant tarnybine padėtimi, įvykdytas iš anksto susitarus grupei asmenų) ir 366 straipsnio 1 dalį (tarnybinis klastojimas).

Parengta pagal „zn.ua“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.