J. Bidenas paragino Kongresą imtis policijos reformų ir ribojimų socialinei žiniasklaidai

JAV prezidentas Joe Bidenas antradienį paragino JAV Kongresą reikalauti policijos atsakomybės už netinkamą elgesį, ir paminėjo mirtiną Tyre‘o Nicholso sumušimą Memfio (Tenesio valstija) teisėsaugos pareigūnų rankomis.

Joe Bidenas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Joe Bidenas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2023, 8:57 AM

„Negalime nusigręžti“, – sakė J. Bidenas, T. Nicholso tėvams sėdint salėje kaip garbės svečiams ir klausantis jo kalbos apie Sąjungos padėtį JAV Kapitolijuje.

„Susivienykime ir užbaikime darbą dėl policijos reformos“, – sakė J. Bidenas.

Kilus pykčiui dėl policijos smurto, ypač afroamerikiečių atžvilgiu, J. Bidenas vienodą visų žmonių apsaugą pavadino Amerikos „susitarimu“.

„Kai policijos pareigūnai ar departamentai pažeidžia visuomenės pasitikėjimą, jie turi už tai atsakyti, – sakė jis. – Kaip kiekvienas policininkas, ryte užsidėjęs ženklelį, turi teisę vakare grįžti namo, taip ir visi kiti turi tokią pačią teisę. Mūsų vaikai turi teisę saugiai grįžti namo.“

Taip pat J. Bidenas savo kalboje ragino JAV įstatymų leidėjus apriboti galimybes socialinės žiniasklaidos bendrovėms vilioti vaikus ir rinkti jų duomenis ir kaltino didžiąsias technologijų bendroves, kad jos, vykdo „pelno siekimo“ eksperimentą su šalies jaunimu.

„Turime pagaliau pareikalauti, kad socialinės žiniasklaidos bendrovės atsakytų už eksperimentą, kurį jos vykdo su mūsų vaikais siekdamos pelno, – sakė prezidentas. – Atėjo laikas abiem partijoms priimti įstatymus, kurie neleistų „Big Tech“ rinkti vaikų ir paauglių asmeninių duomenų internete, uždraustų tikslinę reklamą vaikams ir įvestų griežtesnius apribojimus duomenims, kuriuos įmonės renka apie mus visus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.