V. Zelenskis kreipėsi į JK parlamentą: Rusijos sutriuškinimas bus pokytis, kurio seniai reikėjo pasauliui

Trečiadienį Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis vizito į Jungtinę Karalystę metu, aidint garsiems plojimams, kreipėsi į šalies parlamentą ir dėkojo britams už paramą Kijevo kare su agresore Rusija.

V. Zelenskis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
V. Zelenskis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2023, 3:32 PM, atnaujinta Feb 8, 2023, 4:13 PM

„Atvykau karo didvyrių vardu, kurie tranšėjose saugo Ukrainą nuo priešo raketų“, – pradėjo V.Zelenskis.

Jis padėkojo Jungtinei Karalystei už įgūdžius, kuriais aprūpinami jo kariai ir tie, kurie mokomi kovoti fronto linijoje.

„Londonas palaiko Kijevą nuo pat pirmos dienos, nuo pat pirmųjų karo sekundžių ir minučių... ištiesė pagalbos ranką, kai pasaulis dar nesuprato, kaip reaguoti“, – kalbėjo V.Zelenskis.

Jis padėkojo Londonui už pastarąjį „galingą gynybinį žingsnį“ perduoti Ukrainai tankų ir inicijuoti atitinkamą ukrainiečių karių mokymų programą. Tačiau V. Zelenskis pakartojo savo prašymą atsiųsti ir naikintuvų.

Kreipdamasis į buvusį JK premjerą Borisą Johnsoną, jis dėkojo jam už tai, kad jis įtikino kitas šalis paremti Ukrainą, ir sakė, kad JK parlamento nariai „tada parodė savo drąsą ir charakterį – stiprų britų charakterį“.

„Jūs suvienijote visus tada, kai tai atrodė absoliučiai neįmanoma“, – turėdamas omenyje B.Johnsoną sakė jis.

Ukrainos vadovas sakė, kad šalys dirbo kartu per visą savo istoriją, kad „džiaugtųsi taika“, ir pridūrė: „Jūs, mes ir visa žmonija pasiekėme tą patį rezultatą – blogis pralaimėjo.“

„Mes visada nugalėsime blogį – tai yra mūsų ir jūsų tradicijų pagrindas“, – sakė V.Zelenskis.

Jis pabrėžė, kad blogis vėl sugrįžta, bet vis dėlto „mes žinome, kad laisvė laimės, mes žinome, kad Rusija pralaimės, ir tikrai žinome, kad pergalė pakeis pasaulį, ir tai bus pokytis, kurio pasauliui seniai reikėjo“.

O Ukrainai laimėjus karą, bet kuris būsimas agresorius ir diktatorius žinos, su kuo susidurs – „bet kuris agresorius pralaimės“, teigė Ukrainos vadovas.

Savo kalbos pabaigoje V.Zelenskis padovanojo Jungtinei Karalystei ukrainiečių lakūno šalmą, ant kurio buvo užrašyta: „Mes turime laisvę, duokite mums sparnus ją ginti“.

Suskambus garsiems plojimas jis Ukranos vadovas pridūrė: „Telaimina Dievas Didžiąją Britaniją ir tegyvuoja karalius. Slava Ukraini.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.