J. Bidenas vis dar nenusprendė, ar per karo Ukrainoje metines vyks į Lenkiją

JAV prezidentas Joe Bidenas ketvirtadienį pareiškė vis dar neapsisprendęs, ar šį mėnesį lankysis Lenkijoje, kai bus minimos vienerių metų Ukrainos kovos su Rusijos invazija metines.

Joe Bidenas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Joe Bidenas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2023, 8:29 PM

Vasario 24-ajai artėjant vis daugėja spėlionių, kad J. Bidenas keliaus į Europą susitikti su Ukrainai padedančios koalicijos sąjungininkėmis. Manoma, kad Lenkija, svarbiausias pabėgėlių ir Vakarų karinės pagalbos centras, yra tikėtinas kelionės tikslas.

Žurnalistams J. Bidenas sakė: „Dar nenusprendžiau, kada vyksiu į Lenkiją ir net ar tikrai ten vyksiu“. Paklaustas, ar galėtų keliauti į Ukrainą, J. Bidenas atsakė: „Yra galimybė, kad vyksiu į Lenkiją, tik tiek“.

Daugelis Europos lyderių lankėsi Ukrainos sostinėje Kyjive. J. Bideno žmona JAV pirmoji ponia Jill Biden 2022 m. gegužę netikėtai apsilankė Vakarų Ukrainoje. Vis dėlto dauguma analitikų nemano, kad J. Bidenas kada nors vyktų į Ukrainą, nes tai keltų pernelyg didelį pavojų JAV prezidento saugumui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.