Sužeistų Rusijos kareivių reabilitacija: po slaptos inksto šalinimo operacijos – atgal į frontą

Ukrainos žvalgyba perėmė telefono skambutį, kuriame Rusijos karys skundėsi, kad netrukus po to, kai jo sužeistam bendražygiui buvo pašalintas inkstas, jis buvo išsiųstas atgal į mūšio lauką, praneša „Ukrinform“.

Rusijos kareiviai Ukrainoje.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Rusijos kareiviai Ukrainoje.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-10 09:38

Kareivis pridūrė, kad jo draugui atlikta operacija niekada nebuvo oficialiai užregistruota.

„Jie pašalino jo inkstą... Jis du mėnesius išbuvo namuose, kol jie paskambino ir vėl pasiėmė jį atgal, tik su vienu inkstu“, – sakė užpuolikų kariuomenės narys.

Pasak jo, kariui inkstas buvo pašalintas Jasinuvatoje, okupuotame Ukrainos rytuose esančiame mieste, o paskui jis buvo išvežtas reabilitacijai į Donecką, kitą Rusijos tvirtovę užimtoje Donbaso dalyje.

Sausį Ukrainos žvalgyba paviešino dar vieną perimtą Ukrainoje dislokuoto Rusijos kario ir jo sutuoktinės telefoninio pokalbio įrašą, kuriame užpuolikas skundžiasi nuolatiniu apšaudymu, bendražygių piktnaudžiavimu alkoholiu ir perspektyvomis būti nužudytam mūšio metu.

Savo ruožtu jo žmona pokalbio metu pažymėjo, kad nė viena Rusijos propagandinė žiniasklaida nieko nepraneša apie realius įvykius Ukrainos mūšio lauke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.