Moldovos prezidentė skambina pavojaus varpais: Rusija planuoja įvykdyti valstybės perversmą

Moldovos prezidentė Maia Sandu pareiškė, kad Rusija rengia ardomuosius veiksmus, siekdama įvykdyti šalyje valstybės perversmą, praneša „Interfax – Ukraina“.

Maia Sandu.<br>AP/Scanpix nuotr.
Maia Sandu.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2023, 1:44 PM, atnaujinta Mar 13, 2023, 3:32 PM

Pirmadienį per spaudos konferenciją Kišiniove ji priminė, jog pastaruosius Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio pareiškimus apie Maskvos planą destabilizuoti situaciją Moldovoje patvirtino šalies Informacijos ir saugumo tarnyba.

„Plane būsimam laikotarpiui numatoma vykdyti sabotažą, kuriame dalyvautų karinį pasirengimą turintys asmenys, persirengę civiliais gyventojais, griebtis smurto, pulti vyriausybinius pastatus ir imti įkaitus“, – sakė prezidentė.

Ji pažymėjo, kad padedama opozicijos protestų Rusija ketina įgyvendinti valstybės perversmo scenarijų.

„Dokumentai, gauti iš mūsų partnerių Ukrainoje, atskleidžia šio ardomojo akto organizavimo vietas ir logistinius aspektus. Plane taip pat numatyta smurto veiksmams vykdyti pasitelkti užsieniečius. Pavyzdžiui, gautuose dokumentuose pateikiamos instrukcijos Rusijos, Baltarusijos, Serbijos ir Juodkalnijos piliečiams, kaip kirsti Moldovos teritoriją“, – sakė M.Sandu.

Tokie „ardomųjų veiksmų mūsų šalies teritorijoje planai nėra naujiena“, sakė M. Sandu. Anot jos, „tokių bandymų buvo ir anksčiau, praėjusių metų rudenį, tačiau jie nebuvo įgyvendinti dėl ryžtingų mūsų saugumo institucijų veiksmų“.

„Siekiant sukelti gyventojų nepasitenkinimą ir išprovokuoti agresyvius veiksmus protesto akcijų metu ypač buvo akcentuojama energetikos krizė“, – sakė valstybės vadovė.

Ji paragino laikytis rimties ir pažymėjo, kad saugumo institucijos imasi reikiamų priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.