E. Macronas: dabar ne laikas dialogui su Rusija

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas, penktadienį dalyvaudamas Miuncheno saugumo konferencijoje Vokietijoje, pareiškė, kad Ukrainoje negali būti taikos, kol Rusija nebus nugalėta, praneša „The Guardian“.

E. Macronas.<br>dpa/Scanpix nuotr.
E. Macronas.<br>dpa/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2023, 5:01 PM

„Dialogo valanda dar neatėjo, nes Rusija pasirinko karą. Rusija pasirinko taikytis į civilinę infrastruktūrą ir vykdyti karo nusikaltimus. Rusijos puolimas turi žlugti“, – tikino E. Macronas. Jis kalbėjo apie tokią taiką, kurios sąlygas diktuotų Ukraina.

Prancūzijos prezidentas pažymėjo manantis, kad Rusijos pralaimėjimas yra neišvengiamas. Jis atkreipė dėmesį į tai, kad Rusijos agresija tik dar labiau sustiprino Ukrainos valstybingumą, paskatino Suomiją ir Švediją kreiptis dėl narystės NATO, o Europą – skirti daugiau dėmesio savo gynybiniams pajėgumams.

E. Macronas kartu paragino Senojo žemyno šalis padidinti išlaidas gynybai.

Negana to, Prancūzijos vadovas taip pat ragino sąjungininkus didinti paramą Ukrainai. Anot jo, tai padėtų šiai šaliai inicijuoti kontrpuolimą, galintį sudaryti sąlygas „patikimoms deryboms“, kurių baigtį kontroliuotų Ukraina. E. Macronas pasiūlė surengti bendrą oro gynybos konferenciją, kurioje galėtų dalyvauti tokios šalys, kaip Jungtinė Karalystė (JK), Prancūzija ir Vokietija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.