V. Zelenskis: Galijotas jau pradėjo pralaimėti

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis padėkojo Vakarų šalims už ginklus, skirtus jo šaliai gintis nuo Rusijos agresijos. „Nėra alternatyvos mūsų pergalei. Ir negali būti alternatyvos mūsų ryžtui“, – sakė jis penktadienį vaizdo ryšiu kalbėdamas Miuncheno saugumo konferencijos dalyviams.

V. Zelenskis vaizdo ryšiu kalbėjo Miuncheno saugumo konferencijos dalyviams.<br>dpa/Scanpix nuotr.
V. Zelenskis vaizdo ryšiu kalbėjo Miuncheno saugumo konferencijos dalyviams.<br>dpa/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2023, 3:38 PM, atnaujinta Feb 17, 2023, 4:28 PM

Kartu V. Zelenskis paragino Vakarus sparčiau tiekti ginklus ir remti jo šalį. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas neturi turėti jokių šansų, pabrėžė jis. V. Putinas esą dabar mėgina laimėti laiko savo agresijai. Jis dar gali sunaikinti daug gyvybių – „todėl reikalingas greitis“, – kalbėjo Ukrainos vadovas.

Delsimas remti jo šalį visada žuvo žalingas, tęsė V. Zelenskis. Ukrainos gynyba esą turi būti stiprinama, pavyzdžiui, naujais, moderniais tankais. Priešingu atveju ir Vakarai neturės ramybės. Kremlius gali sugriauti visų Miunchene susirinkusiųjų saugumą, sakė V. Zelenskis.

Kalbėdamas apie spėliones dėl galimo Baltarusijos įsitraukimo į karą, V. Zelesnkis teigė manąs, jog tai mažai tikėtina. Tai būtų „didelė istorinė klaida“. Esą yra duomenų, kad aiški Baltarusijos gyventojų dauguma nenori kovoti prieš Ukrainą.

V. Zelenskis palygino savo šalį su bibliniu Dovydu, kuriam tenka gintis nuo Rusijos Galijoto. „Galijotas jau pradėjo pralaimėti. Galijotas bet kokiu atveju šiais metais kris“, – pabrėžė V. Zelenskis.

Politikų ir ekspertų iš 96 šalių susitikimas Miunchene truks iki sekmadienio. Pagrindinė konferencijos tema yra Rusijos karas prieš Ukrainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.