Estijos partija neigia ryšius su J. Prigožinu

Estijos konservatorių liaudies partija (EKRE) paneigė leidinio „Politico“ tvirtinimus, kad esą Rusijos privačios karinės kompanijos „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas 2019 metais planavo su EKRE pagalba surengti informacinę operaciją, praneša portalas ERR.

J.Prigožinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
J.Prigožinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2023, 1:04 PM

Vasario 18 d. vakarą EKRE paskelbė pareiškimą, kad „Politico“ publikacija yra melagiena.

„Kuo arčiau rinkimai, tuo aktyvesnės tampa informacinės operacijos, kuriomis siekiama paveikti balsavimo rezultatus. Geras to pavyzdys yra „Politico“ paskelbtas straipsnis, kuriame Estijos konservatorių liaudies partiją be jokių įrodymų ar faktų mėginama susieti su Kremliumi ar Putinu“, – pareiškė EKRE atstovai.

Pasak jų, partija niekada neprašė ir negavo pinigų iš verslininkų, taip pat niekada nebendravo su potencialiais rėmėjais užsienyje. „2019 metais, kai EKRE buvo vyriausybėje, Saugumo policija ar užsienio žvalgyba nė karto mūsų neperspėjo, kad koks nors abejotinas asmuo nori susisiekti su partija ar bando su ja suartėti“, – teigiama partijos pareiškime.

„Apgailėtina, kad Estijos leidiniai, skleisdami nepatikrintą informaciją, patys dalyvauja informacinėje operacijoje, kurios gijos greičiausiai veda į Kremlių. Kremlius daugelį metų buvo suinteresuotas diskredituoti būtent nacionalines jėgas. Ir šios melagienos platinimas taip pat naudingas Kremliui, kadangi tai pakerta nacionalinių jėgų galimybes patekti į Riigikogu“, – rašo partijos atstovai.

Anksčiau „Politico“ pranešė turįs dokumentų iš J. Prigožino intraneto ir šaltinių Jungtinėse Valstijose, rodančių, kad esą 2019 metais J. Prigožino tinklas mėgino kištis į Estijos politinę sistemą, ieškodamas galimybių paremti EKRE prieš rinkimus į Europos Parlamentą.

„Politico“ rašė, jog neaišku, ar J. Prigožino darbuotojai realizavo konkretų planą, nes, pavyzdžiui, „Meta“ duomenimis, socialiniame tinkle „Facebook“ nebuvo sudaryta grupių su pavadinimais, kuriuos planavo J. Prigožino tinklas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.