R. Kadyrovas ketina įkurti naujas privačias karines pajėgas: konkuruos su „Wagner“ samdiniais

Rusijos Čečėnijos regiono, besiribojančio su Gruzija, lyderis planuoja įsteigti privačią karinę bendrovę, panašią į „Wagner“.

R. Kadyrovas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
R. Kadyrovas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2023, 5:15 PM

R. Kadyrovas, kuris kartu su „Wagner“ vadovu Jevgenijumi Prigožinu kritikavo tradicinę šalies kariuomenę, gyrė pastarosios „įspūdingus rezultatus“.

R. Kadyrovo pajėgos jau dabar veikia iš esmės nepriklausomai nuo Rusijos gynybos ministerijos, tačiau jis yra ištikimas Vladimiro Putino sąjungininkas.

„Kai baigsiu tarnybą valstybei, rimtai planuoju konkuruoti su mūsų brangiu broliu Jevgenijumi Prigožinu ir sukurti privačią karinę bendrovę. Manau, kad viskas pavyks“, – sakė R. Kadyrovas, kuris Čečėnijos Respublikai vadovauja nuo 2007 m.

Vis labiau komplikuojantis santykiams tarp trijų V. Putino karinių šaltinių, Kremlius pastaruoju metu bandė sumažinti didėjančią J. Prigožino įtaką, pašalindamas jo sąjungininkus iš Gynybos ministerijos ir neleisdamas valstybinei žiniasklaidai minėti jo ar „Wagner“ vardo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.