Pekinas atmetė „melagingus“ JAV teiginius, kad Kinija gali apginkluoti Rusiją

Pekinas pirmadienį pasipiktino, anot jo, „melagingais“ JAV teiginiais, kad Kinija svarsto galimybę tiekti ginklus Rusijai, kariaujančiai prieš Ukrainą.

Pekinas pirmadienį pasipiktino, anot jo, „melagingais“ JAV teiginiais, kad Kinija svarsto galimybę tiekti ginklus Rusijai, kariaujančiai prieš Ukrainą.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
Pekinas pirmadienį pasipiktino, anot jo, „melagingais“ JAV teiginiais, kad Kinija svarsto galimybę tiekti ginklus Rusijai, kariaujančiai prieš Ukrainą.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2023, 11:40 AM

„Tai Jungtinės Valstijos, o ne Kinija be perstojo siunčia ginklus į mūšio lauką“, – sakė Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Wang Wenbinas, paklaustas apie JAV tvirtinimus.

„Mes raginame Jungtines Valstijas nuoširdžiai apsvarstyti savo pačių veiksmus ir dėti daugiau pastangų, kad sušvelnintų padėtį, skatintų taiką ir dialogą, nustotų kaltinti ir skleisti melagingą informaciją“, – sakė Wangas.

Pareiškimas pasirodė po to, kai JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas interviu CBS sakė, kad Kinija dabar „svarsto galimybę teikti mirtiną paramą“ Maskvai, pradedant „amunicija ir baigiant pačiais ginklais“.

Panašius komentarus A. Blinkenas pateikė keliuose interviu iš Vokietijos, kur šeštadienį dalyvavo Miuncheno saugumo konferencijoje ir susitiko su Kinijos URM vadovu Wang Yi.

A. Blinkeno kaltinimai pasirodė tuo metu, kai abiejų didžiųjų valstybių santykiai dar labiau pašlijo, Vašingtonui numušus, jo teigimu, Kinijos šnipinėjimo balioną.

Kilo nuogąstavimų, kad Kinija, nepaisant karo, stiprina ryšius su Rusija, tačiau Wang Yi sakė, kad Pekinas atlieka konstruktyvų vaidmenį ir tvirtai stovi dialogo pusėje.

„Mes nepripažįstame Jungtinių Valstijų nurodinėjimo dėl Kinijos ir Rusijos santykių, jau nekalbant apie prievartą ir spaudimą, – sakė atstovas spaudai Wang Wenbinas. – Kinijos kryptį Ukrainos klausimu galima apibendrinti viena fraze – tai raginimas siekti taikos ir skatinti dialogą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.