Rusija tvirtina, kad jos santykiai su Moldova yra labai įtempti

Rusija pirmadienį pareiškė, kad jos santykiai su Moldova šiuo metu yra labai įtempti, ir apkaltino šios šalies lyderius vykdant tariamai „antirusišką“ politiką, praneša „Reuters“.

D. Peskovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
D. Peskovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-20 19:15, atnaujinta 2023-03-13 15:30

Tokie Maskvos komentarai paskelbti praėjus savaitei po to, kai Kišiniovas paskelbė gavęs duomenų, kad Rusija ketina surengti perversmą Moldovoje.

Moldovos parlamentas praėjusią savaitę patvirtino naują provakarietišką vyriausybę, praėjusią sukrėtus atsistatydinimų bangai. Naujosios vyriausybės atstovai, vedami premjero Dorino Receano, pažadėjo eiti proeuropietišku keliu ir kartu paragino demilitarizuoti Uždniestrę – šalies regioną, kurį kontroliuoja prorusiški separatistai.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas pirmadienį tikino, kad Maskva šio regiono ir jame dislokuotų Rusijos taikdarių klausimu esą elgiasi „atsakingai“, ir kartu perspėjo Moldovą nepilti žibalo į ugnį.

„Mūsų santykiai su Moldova jau ir taip yra labai įtempti, – žurnalistams sakė D. Peskovas. – Moldovą apima antirusiška isterija.“

Moldovos prezidentė Maia Sandu anksčiau šį mėnesį pareiškė, kad buvo gauta žvalgybinės informacijos, rodančios, jog Rusija planuoja ardomuosius veiksmus, kurių tikslas – nuversti Moldovos politinę vadovybę ir pasėti chaosą šalyje.

Rusija tai atkakliai neigia. Nepaisant to, Maskva yra pareiškusi prieštaravimą Moldovos užmojams įstoti į Europos Sąjungą (ES).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.