Mirė „Azov“ pulko kovotojas ir Mariupolio gynėjas, rusų nelaisvėje išbuvęs 6 mėnesius

Mirė šešis mėnesius rusų nelaisvėje išbuvęs legendinis „Azov“ pulko 1-ojo bataliono vadas Olehas Mudrakas, trečiadienį pranešė „Ukrainska Pravda“. 

„Azov“ pulko kovotojas Olehas Mudrakas.<br>Soc. tinklų nuotr.
„Azov“ pulko kovotojas Olehas Mudrakas.<br>Soc. tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-23 18:48

Nurodoma, kad apie „Azov“ pulko gynėjo mirtį socialiniame tinkle „Instagram“ pranešė jo sūnėnas Danylo ir komentaru Ukrainos nacionaliniame transliuotojui „Suspilne“. 

Danylo sakė, kad jo dėdė visada sakydavo, jog nenori, kad jo mirtis būtų „ašarų pakalnė“. Jis norėjo, kad artimieji susirinktų ir su šypsena prisimintų gražiausias su juo susijusias akimirkas.

„Jis spinduliavo gyvenimu, džiaugėsi juo ir uždegė visų jį supančių žmonių širdis, – sakė Danylo. – Jis darė viską, kad tapčiau tokiu žmogumi, koks esu šiandien. Todėl jis niekada nedings iš mano minčių ir širdies. Noriu būti Oleho vertas vyras, kad jis žvelgtų į mane iš Valhalos ir jaustų tik pasididžiavimą manimi.“

Sūnėnas O.Mudrako mirties priežasties nenurodė, tačiau Kateryna Prokopenko, „Azovo“ vado Deniso Prokopenko („Redžio“) žmona, „Instagram“ paskelbė, kad kankinimus, nelaisvę ir Olenivkos puolimą išgyvenusį 35-erių karį namuose ištiko širdies smūgis.

Dar pernai D.Prokopenka, įskaitant ir O.Mudraką, gynė Mariupolį iš ten esančios „Azovstal“ gamyklos. Gegužės viduryje „Azovstal“ gynėjai, vykdydami vadovybės įsakymą, paliko gamyklą, pasidavė ir buvo paimti į rusų nelaisvę. Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad iš viso pasidavė 2439 kariai.

Rugsėjį Rusija, vykdydama plataus masto apsikeitimą belaisviais, paleido penkis „Azovstal“ gynybos vadus ir 108 „Azov“ pulko kovotojus. Tarp paleistų asmenų buvo ir O.Mudrakas.

O.Mudrakas tapo plačiai žinomas po to, kai rašytojas Stanislavas Asejevas paskelbė kovotojo nuotrauką, iš kurios matyti, kaip smarkiai jis pasikeitė per nelaisvėje praleistus mėnesius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.