Pasienyje su Baltarusija ir Rusija Lenkija stato prieštankines užtvaras

Pasauliui minint vienerių metų sukaktį, kai Rusija pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą, Varšuva stiprina sieną su Rusija ir Baltarusija. „Tai yra mūsų gynybos ir atgrasymo strategijos dalis“, – ketvirtadienį tviteryje parašė gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas.

 A. Duda.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 A. Duda.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2023, 7:21 PM

Jis sakė, kad pirmoji užtvara pastatyta pasienyje su Rusijos Kaliningrado eksklavu, ir paskelbė prieštankinių užtvarų vaizdą – kampuotas metalines sijas, neleidžiančias įvažiuoti šarvuočiams.

Lenkija turi 200 kilometrų ilgio sieną su Kaliningrado sritimi.

Varšuva planuoja pastatyti prieštankines užtvaras ir prie 418 kilometrų ilgio sienos su Baltarusija. Ją valdantis Aliaksandras Lukašenka yra Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas, Rusijos pajėgos įsiveržė į Ukrainą iš Baltarusijos. Vis dėlto kol kas mažesnioji šalis aktyviai neįsitraukė į Kremliaus karą su Ukraina.

Pastaruosius įtvirtinimus pasienyje Lenkija stato prieš tai ėmusis kitų priemonių – pernai pastatė 5,5 metro aukščio tvorą kai kuriuose sienos su Baltarusija ruožuose. To buvo imtasi, kai Minskas sąmoningai skatino migrantus per Lenkiją vykti į Europos Sąjungą. Tai buvo vertinama kaip bandymas destabilizuoti bloką atsakant į sankcijas, įvestas dėl nesąžiningų rinkimų ir susidorojimo su oponentais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.