Beveik visuose Vokietijos miestuose minimos Rusijos invazijos į Ukrainą metinės

Vokietijoje penktadienį, minint pirmąsias Rusijos vykdomo karo prieš Ukrainą metines, planuojama daugybė minėjimų, demonstracijų, protestų ir renginių.

Vokietijoje penktadienį, minint pirmąsias Rusijos vykdomo karo prieš Ukrainą metines, planuojama daugybė minėjimų, demonstracijų, protestų ir renginių.<br>DPA-Picture Alliance/Scanpix nuotr.
Vokietijoje penktadienį, minint pirmąsias Rusijos vykdomo karo prieš Ukrainą metines, planuojama daugybė minėjimų, demonstracijų, protestų ir renginių.<br>DPA-Picture Alliance/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2023, 8:15 AM

Tikimasi, kad tūkstančiai žmonių dalyvaus eitynėse ir mitinguose prieš Rusiją Berlyno centre, prie vyriausybės pastatų ir visoje šalyje.

Didžiausią demonstraciją sostinėje planuoja ukrainiečiai ir jų rėmėjai – apie 12 500 dalyvių jau užsiregistravo valdžios institucijose popiet vyksiančiai protesto akcijai.

Su šūkiu „Mes niekada nepamiršime“ demonstrantai žygiuos nuo vieno iš rytinių Berlyno rajonų iki Brandenburgo vartų, kur planuojama kita demonstracija su šūkiu „Stovėkime su Ukraina“, kurioje dalyvaus 12 tūkst. žmonių, taip pat Berlyno merė Franziska Giffey ir Ukrainos ambasadorius Oleksijus Makejevas.

Vokietijos prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris ir O. Makejevas dalyvaus bendrame oficialiame renginyje Berlyno Belevju rūmuose (prezidentūroje). Jie abu sakys kalbas, taip pat planuojamas Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio įrašytas kreipimasis. Dalyvaus kancleris Olafas Scholzas ir daug jo kabineto narių.

Ukrainos vėliava bus iškelta prie prezidento rūmų, Reichstago ir kitų Berlyno pastatų.

Planuojamos ir mažesnės demonstracijos, tarp jų ir tokios, kurių organizatoriai ragina ne tiekti ginklus, o derėtis su Rusija.

Priešais Rusijos ambasadą kaip protesto ženklas bus pastatytas Ukrainoje pamuštas Rusijos tankas T-72. Čia pat bus surengta ir atitinkama interaktyvi meninė instaliacija.

Invazijos metines paminėti rengiasi ne tik sostinė, bet ir beveik visi Vokietijos miestai bei regionų sostinės. Šiaurės rytiniame Šverine planuojama surengti Rusijos invazijos aukų minėjimą ir religines pamaldas.

Tarp Miunsterio ir Osnabriuko, į šiaurę nuo Dortmundo, planuojama organizuoti beveik 60 km ilgio žmonių grandinę.

Miunchene, šalies pietuose, vyks mitingas „Kartu prieš karą“, o Kylyje, šiaurėje, prie Baltijos jūros, bus surengta atminimo procesija nuo pagrindinės geležinkelio stoties iki rotušės aikštės.

Taip pat šiauriniame Hamburge vyks profsąjungų demonstracija, kurioje dalyvaus bažnyčios ir socialinės organizacijos, o Drezdene šalies rytuose bus surengtas mitingas, kuriame dalyvaus šio miesto meras, o vaizdo ryšiu – Kyjivo meras Vitalijus Klyčko. Pastarasis, buvęs pasaulio sunkaus svorio bokso čempionas, dažnai varžėsi Vokietijoje ir kalba vokiškai.

Kiti miestai, planuojantys paminėti invaziją, yra Viurcburgas Bavarijoje, Jena ir Halė (abu buvusioje Rytų Vokietijoje) ir abu Frankfurtai – vakarinis prie Maino ir rytinis prie Oderio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?