Vokietijos kariuomenės vadas: specialiojo 100 mlrd. eurų fondo nepakanka visiškam aprūpinimui

Naujasis Vokietijos specialusis 100 mlrd. eurų fondas, skirtas Vokietijos kariuomenei (Bundesverui), atsižvelgiant į karą Ukrainoje, nėra pakankamas visiškam šalies ginkluotųjų pajėgų aprūpinimui, teigia kariuomenės vadas generolas leitenantas Alfonsas Maisas.

O. Scholzas kalbasi su Vokietijos kariais prie tanko „Leopard 2“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
O. Scholzas kalbasi su Vokietijos kariais prie tanko „Leopard 2“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2023, 9:12 AM

A. Maisas, kuris pernai sukėlė sąmyšį, sukritikavęs, pasak jo, ilgus metus trukusį Bundesvero operacinės parengties apleistumą, teigė, kad, kalbant apie naujos įrangos įsigijimo procesą, padaryta pažanga.

„Matau didelį spaudimą kuo sparčiau judėti pirmyn su papildymais. Dar neperdavėme tankų „Leopard“ ir jau galvojame, kaip juos kuo greičiau pakeisti, ir tai yra teisinga“, – sakė jis agentūrai dpa, turėdamas omenyje planuojamą Vokietijoje pagamintų kovinių tankų „Leopard 2“ pristatymą Ukrainai.

Tačiau svarbu ne tik pakeisti Ukrainai perduodamą įrangą, bet ir „įgyvendinti visišką materialinį aprūpinimą“, pabrėžė A. Maisas. „Tačiau vien specialiojo fondo tam neužteks“, – pridūrė kariuomenės vadas.

Vokietijos vyriausybė praėjusiais metais patvirtino vadinamąjį specialųjį fondą, kurio suma siekia 100 mlrd. eurų, siekiant geriau aprūpinti Bundesverą prasidėjus karui Ukrainoje.

Praėjusių metų vasario 24 dieną, kai Rusija pradėjo plataus masto invaziją į kaimyninę šalį, A. Maisas rašė socialiniame tinkle „LinkedIn“: „Bundesveras, kariuomenė, kuriai turiu garbės vadovauti, yra daugiau ar mažiau nuoga“.

Praėjus vieneriems metams, Vokietijos kariuomenės vadas sakė, kad dabar stengiasi nebevartoti termino „nuogas“.

„Šiandien, praėjus metams, tai nebeatitinka situacijos, – sakė A. Maisas. – Reikalai juda pirmyn“. Pasak jo, nuo to laiko buvo daug nuveikta, o pasirengimo nereikėtų susiaurinti iki įrangos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.