Prieš A. Lukašenkos vizitą Kinija giria visapusius ryšius su Baltarusija

Pirmadienį, dieną prieš Baltarusiją valdančio Aliaksandro Lukašenkos valstybinį vizitą Pekine, Kinija pasidžiaugė savo „gera ir visapusiška“ strategine partneryste su Baltarusija.

​Pirmadienį, dieną prieš Baltarusiją valdančio Aliaksandro Lukašenkos valstybinį vizitą Pekine, Kinija pasidžiaugė savo „gera ir visapusiška“ strategine partneryste su Baltarusija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Pirmadienį, dieną prieš Baltarusiją valdančio Aliaksandro Lukašenkos valstybinį vizitą Pekine, Kinija pasidžiaugė savo „gera ir visapusiška“ strategine partneryste su Baltarusija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2023, 12:42 PM

Kinijos lyderio Xi Jinpingo kvietimu atvykstantis A. Lukašenka yra artimas Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas ir remia Maskvos invaziją į Ukrainą.

„Nuo tada, kai prieš 31 metus buvo užmegzti diplomatiniai santykiai, politinis abipusis pasitikėjimas tarp (Kinijos ir Baltarusijos) buvo nuolat stiprinamas“, – pirmadienį per įprastą spaudos konferenciją sakė Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Mao Ning. „Kinija tikisi bendradarbiauti su Baltarusija, o šį vizitą laiko proga paskatinti tolesnį visapusio abiejų šalių bendradarbiavimo vystymąsi“.

Nuo karo pradžios Xi Jinpingas kelis kartus kalbėjosi su V. Putinu, bet nė karto su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

Baltarusija turi sieną ir su Ukraina, ir su Rusija, tačiau finansiškai ir politiškai yra priklausoma nuo V. Putino administracijos. A. Lukašenka leido Maskvai pasinaudoti Baltarusijos teritorija, kai Maskva pernai pradėjo plataus masto Ukrainos puolimą. Kyjivas nerimauja, kad Baltarusija ir vėl gali paremti Maskvos karo pastangas.

Praėjusių metų rugsėjį Xi Jinpingas ir A. Lukašenka susitiko Uzbekistano Samarkando mieste, ten irgi gyrė savo partnerystę „bet kokiu oru“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.