Kinija sureagavo į JAV kaltinimus dėl COVID-19 pandemijos: Vašingtonas kenkia tik savo pačių patikimumui

Trečiadienį, reaguodamas į aukščiausio JAV žvalgybos pareigūno pareiškimą, kad COVID-19 pandemiją „greičiausiai“ sukėlė incidentas Kinijos laboratorijoje, Pekinas apkaltino Vašingtoną kenkiant tik savo paties patikimumui.

Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Mao Ning.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Mao Ning.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2023, 12:20 PM

Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktorius Christopheris Wray antradienį „Fox News“ sakė, kad dabar jo biuras mano, jog COVID-19 šaltinis „veikiausiai buvo galimas incidentas Uhano laboratorijoje“. Tokius teiginius Kinijos pareigūnai piktai neigia ir vadina šmeižto kampanija prieš Pekiną.

„Jungtinės Valstijos dar kartą iškėlė nuotėkio laboratorijoje teoriją, bet tai nediskredituos Kinijos, o sumažins jų pačių patikimumą“, – trečiadienį per įprastą susitikimą su žiniasklaida sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovė Mao Ning.

Antradienį Ch. Wray taip pat apkaltino Kinijos vyriausybę mėginimu stabdyti JAV pastangas ištirti pandemijos priežastis. „Kinijos vyriausybė (...) padarė viską, kad sutrukdytų (...) darbą, kurį atlieka JAV vyriausybė ir artimos užsienio partnerės“, – sakė Ch. Wray. „Tai labai blogai visiems“, – pridūrė jis.

Mao Ning trečiadienį pakartojo seniai Kinijos skelbiamą nepagrįstą tvirtinimą, kad virusas galėjo pabėgti iš JAV karinių tyrimų laboratorijos Fort Detrike, Merilando valstijoje. „JAV turėtų gerbti mokslą ir faktus, kuo greičiau imtis bendradarbiavimo su Pasaulio sveikatos organizacija, pakviesti į šalį tarptautinius ekspertus atlikti atsekamuosius tyrimus ir pasidalyti jų rezultatais su tarptautine bendruomene“, – sakė ji.

Mokslo bendruomenė mano, kad nustatyti pandemijos kilmę labai svarbu, nes tai leistų geriau kovoti su kita pandemija ar net užkirsti jai kelią.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.