43-ejų Anglijos lietuvis mirė po to, kai prekybos centre apsauginiai jį 30 minučių laikė užspaudę

43 metų Ramūnas Paškauskas mirė nuo sužalojimų, patirtų 2019 m. sausio 8 d., kai apsaugininkai jį 30 minučių laikė prispaudę prekybos centre „Sainsbury's“, esančiame Spoldinge, Rytų Anglijoje, pranešama teismo sprendime.

43 metų Ramūnas Paškauskas mirė nuo sužalojimų, patirtų 2019 m. sausio 8 d., kai apsaugininkai jį 30 minučių laikė prispaudę prekybos centre „Sainsbury's“, esančiame Spoldinge, Rytų Anglijoje.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
43 metų Ramūnas Paškauskas mirė nuo sužalojimų, patirtų 2019 m. sausio 8 d., kai apsaugininkai jį 30 minučių laikė prispaudę prekybos centre „Sainsbury's“, esančiame Spoldinge, Rytų Anglijoje.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2023, 1:59 PM, atnaujinta Mar 4, 2023, 2:10 PM

Apsaugininkai surakino R.Paškauską gulimoje padėtyje po to, kai bandė jį sustabdyti bandant apvogti parduotuvę.

Iš Lietuvos kilęs R.Paškauskas vėliau mirė Linkolno grafystės ligoninėje nuo hipoksinės išeminės encefalopatijos, kurios metu smegenims pritrūksta deguonies. Taip pat lietuvis patyrė kvėpavimo ir širdies veiklos sutrikimų, sukeltų būnant prispaustam gulimoje padėtyje.

Tyrimo metu nustatyta, kad jį užspaudę apsaugininkai buvo menkai apmokyti saugaus sulaikymo, o jiems talkinę „Sainsbury's“ darbuotojai apskritai nebuvo apmokyti.

„Sulaikymo metu R.Paškauskas pasidarė neprognozuojamas, jo elgesys tapo grėsmingas. Prie to prisidėjo ir suvartotas alkoholis, ir sumišimas dėl situacijos bei kalbos barjeras“, – teigė prisiekusiųjų komisijos pirmininkas.

​Pasak pirmininko, du apsaugos darbuotojai pritaikė sulaikymo priemones ir paguldė lietuvį ant žemės, tačiau jis ir toliau elgėsi agresyviai, todėl buvo paverstas į gulimą padėtį veidu žemyn.

„Vyras mirė dėl sužalojimų, patirtų per šį sulaikymą“, – nurodė pirmininkas. R.Paškevičius mirė 2019 m. sausio 8 d. Linkolno apygardos ligoninėje.

Apklausos metu prisiekusieji nusprendė, kad jis mirė dėl nelaimingo atsitikimo.

„Šiuo klausimu pritarėme policijai ir teismo medicinos ekspertui ir pripažįstame, kad ši byla jau baigta, – „LincolnshireLive“ sakė „Sainsbury's“ atstovai. – Mūsų mintys yra su R.Paškausko draugais ir šeima“.

Parengta pagal „Mirror.co.uk“ ir „MSN“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.