S. Lavrovas po viešo pasirodymo liko išjuoktas: apkaltino Ukrainą dėl vykstančio karo

Ilgametis Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas išprovokavo auditorijos juoką tarptautinėje konferencijoje Indijoje, kai bandė savo šalį parodyti kaip karo Ukrainoje auką.

S.Lavrovas dalyvauja Raisinos dialogo konferencijoje, vykstančioje greta Didžiojo dvidešimtuko (G20) užsienio reikalų ministrų susitikimo Naujajame Delyje, Indijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
S.Lavrovas dalyvauja Raisinos dialogo konferencijoje, vykstančioje greta Didžiojo dvidešimtuko (G20) užsienio reikalų ministrų susitikimo Naujajame Delyje, Indijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2023, 10:42 AM

„Žinote, karas, kurį bandome sustabdyti ir kuris buvo pradėtas prieš mus pasitelkus Ukrainos žmones – žinoma, jis turėjo įtakos Rusijos politikai, įskaitant energetikos politiką“, – penktadienį sakė S. Lavrovas forume „Raisinos dialogas“, vykstančiame Naujajame Delyje, Indijoje.

Po kelių sekundžių, kai Rusijos užsienio ministras pareiškė, kad Ukraina „pradėjo“ karą prieš Rusiją, o ne atvirkščiai, salėje buvo galima girdėti publikos juoką.

„S. Lavrovas pakartojo Rusijos mėgstamą istoriją Naujajame Delyje. Aiškiai girdisi, kaip publika iš jo juokiasi“, – tviteryje rašė Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Geraščenka.

Jo komentarai pasirodė praėjus dienai po to, kai Rusijos užsienio reikalų ministras S. Lavrovas ir JAV valstybės sekretoriaus Anthony'is Blinkenas susitiko pirmojo savo asmeninio pokalbio nuo Rusijos invazijos į Ukrainą prieš daugiau nei metus.

A.Blinkenas po susitikimo sakė pareiškęs S. Lavrovui, kad Rusija turi nutraukti karą, atnaujinti savo dalyvavimą Naujojoje START sutartyje ir paleisti kalinamą JAV pilietį Paulą Whelaną.

Rusijos vyriausybė Blinkeno įvykių aprašymą pavadino melu.

„Patikrinome pas Sergejų Viktorovičių (Lavrovą), ar A.Blinkenas vakar minėjo P.Whelaną, – Rusijos valstybinei žiniasklaidai „TASS“ sakė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova. – Pasirodo, JAV valstybės sekretorius apie tai net neužsiminė. Viskas, kas vakar buvo pasakyta Valstybės departamente, kad A.Blinkenas išreiškė susirūpinimą dėl JAV piliečio padėties, buvo melas. Neįtikėtinas JAV administracijos elgesys“.

JAV valstybės departamento atstovas spaudai Nedas Price'as atsakė tuo pačiu, sakydamas: „Rusija vėl meluoja – grynai ir paprastai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.