Serbijos prezidentas neigia amunicijos tiekimą Ukrainai ir Rusijai: „Tai atviras melas“

Serbija netiekia amunicijos Ukrainai ar Rusijai, taip pat draudžia sviedinių reeksportą į kitas šalis. Tai praneša rbc.ua portalas remdamasis Serbijos prezidento Aleksandro Vučičiaus pareiškimu per jo vizitą Katare.

A.Vučičius.<br>Sipa/Scanpix nuotr.
A.Vučičius.<br>Sipa/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2023, 8:36 PM, atnaujinta Mar 5, 2023, 8:39 PM

„Tai atviras melas. Serbija niekam netiekė ginklų. Serbija gamina ir parduoda amuniciją. Turime daug gynybos pramonės gamyklų. Juk kai gaminate šaudmenis, jie visada patenka į kažkurį mūšio lauką ar pasaulinės krizės zoną. Bet nei Rusijai, nei Ukrainai mes nepardavėme nė vieno ginkluotės ar amunicijos vieneto“, – tvirtino Serbijos vadovas.

A.Vučičius tikina, kad Serbijos gynybos bendrovių sutartyse draudžiama kitoms šalims reeksportuoti ginklus ir šaudmenis į Ukrainą ir Rusiją.

Prezidentas paneigė gandus apie tariamą šaudmenų tiekimą per Turkiją.

„Žinodami, jog yra tikimybė, jog dalis produkcijos gali būti išsiųsta bet kuriai konflikto pusei, pridūrėme, kad amunicija, kurią pardavėme Turkijai, negali būti toliau eksportuojama“, – pabrėžė Serbijos vadovas.

Neseniai žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, esą viena Serbijos valstybinė ginklų gamykla pristatė Ukrainai ir Rusijai amunicijos, skirtos daugkartiniams raketų paleidimo įrenginiams „Grad“. Teigiama, kad amunicija buvo gabenama per Turkiją ir Slovakiją.

Serbijos užsienio reikalų ministerija paneigė gandus, pareiškusi, kad šalis nenori būti „įtraukta į konfliktą“, todėl netiekia ginklų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu